A Balaton partján árválkodik egy villa, mert tulajdonosa, Schadl György épp mással van elfoglalva.

Immár 3 éve üresen áll Schadl György balatoni villája. A nyaraló ára alsó hangon 180-200 millió forintra rúg, medencével, pezsgőfürdővel várja a tulajdonost és a vendégeket, sőt, a siófoki ingatlannak saját partszakasza is van. Az épületet 3 biztonsági kamera őrzi, hiszen gazdája ki-be jár a bíróságról korrupciós botránya miatt.

A Blikk munkatársai ellátogattak a villához, Schadlék szomszédja nyilatkozott a lapnak. Mint mondta, egy ideje már nem jár senki a házhoz. A végrehajtók exvezérének neje, annak szülei korábban sokat jártak a nyaralóba, jó viszonyt ápoltak a mellettük lakókkal.

„Györgyöt is ismerem, nagyon kedves ember, átjött bemutatkozni. Amikor elkezdődött a felújítás, előre szólt, hogy zajjal jár majd. Magára vállalta a közös kerítések átépítését, bár ez a mi szakaszunk”

– részletezte a szomszéd, megjegyezve, hogy Schadl a közös vízóra kettéválasztásának költségeit is magára vállalta.

A lap úgy értesült, korábban egy idős német házaspáré volt az ingatlan, valószínűleg az örökösöktől vásárolta meg Schadl György. Az információk szerint akkor 80-90 millió forintot fizethetett érte.

Valami nem stimmel a villa körül, amelyet Schadl György felújított

A vád szerint a végrehajtók egykori elnöke a felújítás során nagyobb területet építtetett be az eredeti tervben engedélyezettnél. A probléma palástolására felkérte az építésvezetőjét, hogy keressen valakit, aki 500 ezer forintért a hivatal számára elfogadható tervvel áll elő.

A szóban forgó építésvezető pár hónapja elismerte, hogy átadta az összeget egy hivatalnoknak. Utóbbi szintén bevallotta, hogy átvette a pénzt. Az építésvezető azonban nemrég visszavonta a vallomását.

„Miért baj az, hogy azt mondom a telefonba, nekem megér félmillió forintot, hogy kerítsen egy olyan tervezőt, aki a hivatal számára elfogadható tervet készít?”

– háborodott fel a bírák előtt az ügy kapcsán Schadl György, aki nem érti, „mi ebben a korrupció„. A Blikknek mellesleg megjegyezte, szívesen visszalátogatna impozáns villájába.

Kapcsolódó:

Schadl György csápjai a Balatonra is kinyúltak: Előkerült a siófoki luxusbirodalom

Megdöbbentő: Schadl György elkotyogta, mennyit keresett a végrehajtó maffia élén