Az igen.

Ha általában nem rajongsz a fociért, valószínűleg az Európa-bajnokság alatt akarva-akaratlanul is belebotlasz egy-két sporthírbe, vagy belenézel néhány izgalmasnak ígérkező meccsbe legalább pár perc erejéig. És ilyenkor talán abba is belegondolsz, vajon mennyi pénzt kereshetnek a legfelkapottabb focisták. Sokak számára visszatetsző, hogy egy focista, akinek társadalmi hasznossága nem tartozik az élet alapvető pillérei közé, mint az oktatás, és az egészségügy, rendkívüli pénzeket kap. Ebből következően pedig számos focista karrierista lesz, és nem válik igazán motiválttá.

Kapcsolódó: Izzott a levegő a focipályán: Varga Barnabás súlyosan megsérült, Szoboszlai kiakadt Stuttgartban (+fotók)

A jelenleg a németországi Stuttgartban zajló európai labdarúgó bajnokság hevében, Szoboszlai Dominik neve biztosan nem marad ismeretlen a számodra. A focista az egyik leghíresebb magyar sportoló, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. 2017-ben a világ legtehetségesebb focistái közé sorolta őt a The Guardian. Sőt, elmondhatja magáról, hogy két alkalommal is minden idők legdrágább magyar játékosa lett – először a Leipzig, majd a Liverpool szerződtette.

Jól megfizetik a focistákat

A Football Insider szerint a mindössze 23 éves Dominik a teljesítménybónuszokkal együtt évente nagyjából 3,4 milliárd forintot keres a Liverpoolnál, ami azt jelenti, hogy hetente kb. 65,3 millió forintot (egészen pontosan 150 000 fontot) tehet zsebre. A magyar sportoló ezzel az álomfizetéssel a klub egyik legjobban fizetett játékosa.

Kapcsolódó: Videóval: Hetekre leáll a gyermekosztály ebben a magyar kórházban

Forrás: glamour.hu