Eddig arról volt szó, hogy a büntetés harmadolása miatt idén nyáron már kijöhet a rácsok mögül az áramlopással vádolt mulatóssztár, ám erre mégsem számíthat.

Korábban a Nyugati Fény is beszámolt arról, hogy nagyon rossz egészségi állapotban van a börtönben Galambos Lajos: korábbi betegsége is súlyosbodott. Fény volt az alagút végén, hogy úgy tűnt, a teljes büntetés letöltése előtt szabadulhat.

Ez a lehetőség azonban elúszott: váratlan döntés érkezett a bíróságtól. Nem engedik ki a rácsok mögül a zenészt. Galambos hiába próbálkozott a reintegrációs őrizetbe helyezéssel, a bíróság úgy döntött, hogy június vége helyett csak 10 hónap múlva szabadulhat.

Mi történt?

Mint ismert, az ország trombitását 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték áram-, víz- és gázlopás miatt. Tavaly április 25-én kezdte meg büntetését a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben. Ekkor ügyvédjével együtt még úgy számoltak, hogy maximum 14 hónapot kell a rácsok mögött töltenie, hiszen előzetesben már 4 hónapig volt a székesfehérvári börtönben, jó magaviselet folytán pedig harmadolják a büntetését. A reintegrációs őrizet által pedig már most június végén már otthon lehetett volna.

Nem sikerült a terve

Az elutasítás miatt azonban valószínűleg egy világ omlott össze Lajcsiban. Első fokon már pár héttel ezelőtt nemet mondott a bíróság, nemrég pedig másodfokon is eldöntötték:

nem térhet haza idő előtt, további 10 hónapig Baracskán kell maradnia.

A bírósági meghallgatáson sem az ügyész, sem a büntetés-végrehajtás nem támogatta a reintegráció lehetőségét. Ilyenkor két dolgot vizsgál a bíróság: a bűnismétlés lehetőségét és a társadalmi hatásokat.

Megszólalt a mulatóssztár ügyvédje

Galambos Lajos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt ezúttal nem volt túl közlékeny, és annyit mondott: a másodfokú igénylést egy kollégája intézte, így nem tud sem megerősíteni, sem cáfolni semmit.

Ha helyt adtak volna Lajcsi kérelmének, már otthon lenne, hiszen a múlt héten kellett volna szabadulnia. Információk szerint az ügyvéd és Lajcsi családtagjai közötti kapcsolat azonban már nem felhőtlen, ezért újabb jogászt kellett bevonni az ügybe.

Lagzi Lajcsi most már kitölti a büntetését

Ahogy arról beszámoltunk, Lajcsi még mindig a baracskai börtön gyengélkedőjén tartózkodik. Több egészségügyi problémája van, amelyek közül néhány műtéti beavatkozást is igényel majd a szabadulása után. Kezdetben képes volt pépes ételeket fogyasztani, de mostanra szinte csak folyékony tápanyagot tud bevinni a szervezetébe. Újabb fellebbezésnek már nincs helye, így nagyon úgy tűnik, hogy a mulatós sztár leghamarabb csak jövő áprilisban szabadulhat.