Merénylet készül Európában, a hatóságok így próbálják megakadályozni.

A montenegrói rendőrség megerősítette Milo Đukanović volt montenegrói köztársasági elnök védelmét.

A belügyi tárca ugyanakkor közölte, egyelőre nem erősítették meg azokat a médiában megjelent híreszteléseket, amelyek szerint merényletet terveznek a politikus ellen. Az ellenőrzés és a külföldi hírszerző ügynökségekkel történő egyeztetés még folyik – közölte a minisztérium.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint szombaton röppent fel a hír, amely szerint Milo Đukanović tájékoztatta az illetékes hatóságokat, hogy

egy külföldi bűnszervezet merényletet tervez ellene.

A montenegrói rendőrség több közleményt is kiadott az ügyben, ezek mindegyikében az szerepel, hogy még nem erősítették meg, hogy valóban lenne ilyen terv.

Őket ilyenről senki nem tájékoztatta, sem a volt államfő, sem a biztonsági szolgálat nem kérte a közreműködésüket – állították. Azonban a kommunikációjuk és az exelnök megerősített védelme éppen az ellenkezőjére utal.

A Pobjeda című podgoricai napilap internetes oldala, valamint a Vijesti című hírportál szombaton arról is írt, hogy tudomása szerint

egy belgrádi szervezett bűnözői csoport tervez merényletet Milo Đukanović ellen.

A szervezetnek nemcsak Szerbiában, hanem Bosznia-Hercegovinában és Albániában vannak tagjai.

2016-ban már volt egy puccskísérlet az akkor Đukanović vezette kormány ellen. Akkor állítólag merényletet kíséreltek meg a miniszterelnök ellen is. Az ügyben éppen két napja, pénteken született ítélet, minden vádlottat felmentettek.

Nem csupán Európában készült merénylet. Beszámoltunk róla, hogy szombaton este gyilk0ssági kísérlet történt Donald Trump ellen. Egy fiatal férfi volt az elkövető; a hatóságok még a helyszínen leIőtték.

(MTI korrigálva)