Egyre forróbb a talaj Sulyok Tamás alatt, újabb botrány tört ki körülötte.

Inkább mégis kitörölné kínos múltját Sulyok Tamás

Megpróbálták kitörölni Sulyok Tamás köztársasági elnök Wikipedia-életrajzából a rá nézve kínos részeket. Ezekből pedig akad jócskán. Mint ismert, Orbán Viktor „legfőbb közjogi méltóságáról” kiderült, hogy meghatározó szerepe volt a csongrádi földmaffia bűnügyeiben. Az üggyel kapcsolatban Dobrev Klára hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják: Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző.

Arról is beszámoltunk korábban, hogy a köztársasági elnök édesapja, Sulyok László 1944-ben, pár nappal azután, hogy Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelemmel fordult a város polgármesteréhez. A Magyar Nemzeti Szocialista Párt szervezete nevében (amelynek megyei vezetője volt) az elhurcolt zsidók vagyonából értékes ingatlant, majd berendezési tárgyakat igényelt.

Meglepő dolgok történnek Orbán köztársasági elnöke körül

A Népszava arról írt, hogy bizonyos szövegrészek a Wikipedia naplója szerint eltűntek egy időre Sulyok Tamásról, amelyek később visszakerültek az oldalra. Azt írták, az érintett bekezdéseket egy bejegyzés alapján

a Sándor-palota kommunikációs igazgatójának kérésére” törölték (volna).

Keresték az ügyben az államfő hivatalának sajtóosztályát, hogy megtudják, valóban kértek-e módosításokat, azonban erre vonatkozóan nem kaptak választ.

Mely kínos mozzanatokat akarták kitörölni Sulyok Tamás életéből?

A bejegyzések alapján arra következtettek, hogy az életrajzból kiszedték volna azt a részt, amelyből kiderül, hogy Sulyok Tamás a rendszerváltás idején alapította a Selco nevet viselő marketinges vállalkozást.

A Wikipédán erről azt írták: a Selcót – amely alapítását követően edénykészleteket értékesített – „1992-ben záratták be, miután kiderült, hogy az

ügynökeik számos esetben engedély nélkül árusítottak”.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy törölték volna Sulyok Tamás életrajzából a csongrádi földmaffiával kapcsolatos botrányos ügyeit is. Erről a Wikipédián azt írták:

„A 2000-es évek elején közhiteles dokumentumok szerint közreműködött magyar termőföldek osztrák kézre adásában, jogi kiskapuk révén kijátszva az erre vonatkozó törvényi tilalmat.”

A szócikkből azt is törölték volna, hogy Sulyok Tamást

„kritizálták amiatt, hogy alkotmánybírói tevékenysége alatt

ő és az AB alapvetően a kormány érdekeit szem előtt tartva működött, mintegy kiszolgálva azt.”

Ráégett a múltja Sulyok Tamásra

Mint megírtuk, Karsai László történész utánajárt a köztársasági elnök által az elmondottaknak. Írásában pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztársasági elnök hazudik a múltjáról, megtéveszti a közvéleményt.

„Sulyok Tamás vagy rosszul tudja, vagy hazudik. Édesapját, dr. Sulyok László székesfehérvári ügyvédet soha, senki, legkevésbé a népbíróság nem ítélte halálra. Az igaz, hogy elkezdett bujkálni, de nem 1946-ban, és nem az állítólagos halálra ítélése után, hanem már 1945 tavaszán, közvetlenül a felszabadulás után”

részletezte a szakértő.

Mint kifejtette, Sulyok apjának ügyében 1945. május 25-én rendeltek el nyomozást, de a férfi ekkor már szökésben volt a korabeli dokumentációk szerint. Azért kereste a hatóság, mert

tisztázni akarták a Baky–Pálffy-féle náci kollaboráns kispártban játszott szerepét (!).

A hatóság Sulyok László egy 1944-ben íródott cikkére lett figyelmes. Ebben úgy fogalmazott:

„A pártszervezetek kiépítését eszköznek tekintjük a magyarság jobb jövőjének kiműveléséhez. Jöhet hozzánk mindenki,

akit zsidó vértől való mentessége, erkölcsi feddhetetlensége és magyar nemzetiszocialista meggyőződése erre feljogosít”.

Ungvári Krisztián is kitálalt Sulyok Tamás apjának náci múltjáról

Arról is írtunk korábban, hogy Ungváry Krisztián történész szerint Sulyok László náci szimpatizáns, antiszemita vidéki ügyvéd volt, aki ellen még vádat sem emeltek.

Sulyok Tamás a múlt héten adta – megválasztása óta – első interjúját a kormányközeli TV2-nek. A múltjáról röviden beszélt, azt mondta, hogy

„ami személyemben megrendített, az az édesapámmal való nemtelen támadás volt. Ez ugyan árnyalta bennem az édesapámról kialakult képet, de egyáltalán nem változtatta meg.”

A hvg.hu beszámolójában összegyűjtötte, hogy miket is kérdeztek a köztörvényes bűnöző Sulyok Tamástól:

Részletek Sulyok Tamás szürreális interjújából

  • „A beszélgetésünk helyszíne a Sándor-palota, ahol bevallom, én még sosem jártam, és gondolom, hogy a tévénézők közül is nagyon sokan csak riportokból láthatták ezt a csodálatos helyszínt. Ön szereti? Szeret itt dolgozni?
  • Vannak itt kedvenc helyei, kedvenc szegletei, ahova el tud húzódni, vagy amikor nincs munka, akkor éppen nagyon kedvel ott időt?
  • Azt hallottam itt az egyik kedves kollégájától, hogy szívesen időzik velük, tehát például, hogyha nincs egy protokollesemény, és ebédidő van, akkor szívesen ebédel a többiekkel?
  • Azt a pillanatot biztos megőrizte az emlékezetében, amikor felhívták telefonon a jelölés ötletével. Emlékszik arra, hogy hol volt, mit csinált, milyen ruha volt önön, kivel volt, hogy tette le a telefont, milyen érzések voltak önben?
    Milyen érzés volt? Mert azért amikor az ember ezt megtudja, nem sokan tudják ezt az országban, hogy ez milyen érzés.
  • Nem a háborúval függ össze, de mégiscsak az jól látható, hogy az erőszak mértéke növekszik az egész világon. Van egy óriási migrációs nyomás, és egy új tendencia, amire úgy tűnik, hogy föl kell most már készülnünk, vezető politikusok ellen történnek merényletek. Most Robert Fico, Donald Trump, ők túlélték ezeket a merényleteket. Mi erről a véleménye?
  • Én ma reggel megnéztem, 18 ezres most már a Facebook oldala, ami ahhoz képest, hogy mikor indult el, már egy nagyon szép szám. Vannak rajta hivatalos tartalmak és magánéleti tartalmak is. A magánéleti tartalmakból látom, hogy szívesen főz, nagyon szereti a családját, volt egy nagyon kedves bejegyzése, az unokák kedvencei, a nagypapa által pácolt finom falatok, csipet só és a titkos hozzávaló, a szeretet. Mivel szeret foglalkozni akkor, amikor nem éppen köztársasági elnök, hanem férj, apuka, nagypapa?
  • Jól főz?
    • A nagypapaság az egy komoly feladat az ön életében?”