Mondj igazat, betörik az orrodat.

Nemzetközi nyomásra a TikTokról és az Instagramról is eltávolította azokat a bejegyzéseket Hámori Luca magyar olimpiai bokszoló, amelyekben Imane Khelifről írt.

Szombaton Imane Khelif lesz Hámori Luca negyeddöntős ellenfele. A magyar és nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába került Imane Khelifre vonatkozó bejegyzések azonban már nem elérhetőek.

Hámori Luca szombaton egy negyeddöntős győzelemmel már biztosan éremhez jutna

A magyar sportoló péntek este feltöltött videójában arról beszélt: egész életében azért küzdött, hogy olimpián bokszolhasson. Rengeteg dolgot áldozott fel a gyermekkori álma miatt.

A videóban beszélt Khelifről is:

„Mint már nagyon sokan értesültek róla, itt most Párizsban az olimpián történt egy olyan dolog, ami

nagyon sok embernél kiverte a biztosítékot, köztük nálam is egyébként”

– mondta Hámori, aki férfiként hivatkozott az ellenfelére, aki egyébként a tavalyi ökölvívó világbajnokságon megbukott a nemi teszten, hiszen férfi kromoszómával, férfi tesztoszteron-szinttel, ebből következően férfi csontozattal, férfi izomzattal, férfi ütőerővel rendelkezik, vagyis a sportszerűség szabályai alapján semmi keresnivalója nem lenne a női versenyzők között.

A nők között bokszoló Khelif hatalmas vihart kavart

Hámori korábban úgy fogalmazott, hogy

„ha valaki a Földön megengedte neki, hogy itt lehessen, valahogyan be lett bizonyítva, hogy lány.

Nem tudom erre a kérdésre a választ, ez most nem igazán érdekel, így még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül legyőznöm. Személyesen nem ismerem, edzésen sem bokszoltam vele, versenyeken nyilván már láttam.

Nem kerültünk még szemtől szembe egymással, de nem érdekel, mindent megteszek a győzelemért, mert már az érem lesz a cél, amiért idejöttem.”

Hámori Luca szombaton mérkőzik meg Imane Kheliffel

Mint ismert, Hámori Luca szombaton, 17 óra 22 perckor mérkőzik meg Imane Kheliffel a párizsi olimpián. Az üggyel kapcsolatban – érthető módon – óriási botrányt tört ki.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke közölte: haladéktalan egyeztetést kezdeményezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportigazgatójával, hogy tisztázzák a párizsi olimpia női ökölvívótornáján Hámori Lucával negyeddöntőző, biológiailag férfi algériai Imane Khelif miatt kialakult helyzetet.

Mint arról beszámoltunk, sorra szólalnak fel Hámori Luca védelmében a magyar bokszolók. A világbajnok Miló Viktória a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta: egész életében azért küzdött, hogy elfogadják a női ökölvívást.