Károly király 75 évesen is hősiesen viseli a megpróbáltatásokat, amelyekkel rákbetegsége miatt szembesül, és továbbra is maradéktalanul ellátja királyi feladatait. Szerencsére azonban több rokonára is tud támaszkodni. Van egy családtag, aki nagy támasza az uralkodónak, és eddig nem sokat hallottunk felőle.

Károly király hintóban/mirror.uk

Ő segíti a háttérben a királyt

Sophie Wessex az utóbbi időben nagy támasza volt az uralkodónak, és hamarosan jelentős szereplővé válhat a királyi család életében. A hercegné többek között a szervezésben segít, de egyre nagyobb feladatokat és felelősséget is kap.

Sophie Wessex köszönti Károly király és Kamilla királynét. /express.co.uk

Kivívta magának az elismerést

A BBC Royal korábbi tudósítója, Jennie Bond az OK-kal! így véli a hercegné jövőbeli szerepének alakulását:

„Szerintem elvárhatjuk, hogy Sophie lépést tartson, vagy akár növelje is a munkaterhét, mint a királyi család már kulcsfontosságú tagja. Az elmúlt években valóban jól teljesített, és most joggal kapja meg a megérdemelt elismerést”

– fogalmazott Bond.

Sophie Wessex 25 évvel ezelőtt lett a királyi család tagja, amikor II. Erzsébet királynő legkisebb fiának, Eduárd edinburgh-i hercegnek feleségévé vált.

Csodálják az emberek

A tudósító hozzátette, hogy a hercegnének meg kell fontolnia, hogy mennyi feladatot vállal magára, hiszen ott a saját családja is, akikről gondoskodnia kell:

„Még mindig van saját családja… a 93 éves apja és a most 20 és 16 éves gyermekei. De úgy tűnik, egyre több időt szentel a királyi kötelezettségeknek.”

„Szerintem azért is csodálják, mert tengerentúli turnékat bonyolít le, és gyakran olyan rendkívül fajsúlyos témákat emel ki, mint például a nők elleni erőszak a konfliktusövezetekben – és mindezt anélkül teszi, hogy nagy nyilvánosságot kapna”

– jelentette ki Jennie Bond a hercegné elismerésre méltó törekvéseivel kapcsolatban.

Forrás: mirror.co.uk

Forrás: glamour.hu