Spanyolország területén vásárolt be az Indotek.

A budapesti székhelyű, európai ingatlanberuházó és vagyonkezelő vállalat, az Indotek Group csaknem 50 millió euróért (közel 20 milliárd forint – a szerk.) megvásárolta az amerikai Blackstone Inc. alapkezelő vállalat által birtokolt Espacio León bevásárlóközpontot – közölte az ingatlanberuházó hétfőn az MTI-vel.

Az Indotek közleménye szerint a spanyolországi Castilla y León (Castilla és León – a szerk.) tartomány egyik meghatározó kiskereskedelmi központjának megszerzésével a cégcsoport tovább erősíti jelenlétét a spanyol kereskedelmiingatlan-piacon. Az akvizíció finanszírozását a Banco Santander biztosította – ismertették.

A 2004-ben átadott, majd 2018-ban korszerűsített és felújított Espacio León évi 4,1 millió látogatót vonz. A bevásárlóközpont 112 üzlethelyiséggel, 1277 parkolóhellyel és 36 914 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik. Jelenleg 93 százalékos kihasználtsággal működik – olvasható a közleményben.

León 120 ezres népességével és 200 ezres vonzáskörzetével fontos kereskedelmi és oktatási központ, amely történelmi és kulturális örökségének köszönhetően évente 900 ezer turistát vonz. A város fejlett infrastruktúrája, beleértve az azt Madriddal összekötő nagy sebességű vasútvonalat, tovább növeli vonzerejét a kereskedelmi és üzleti befektetők körében.

Mint írták, az 1600 szobás spanyol tengerparti szállodaportfóliója mellett az Indotek Group ibériai érdekeltségei között kereskedelmi park, számos szupermarket, ipari ingatlanok találhatók, valamint a vállalat tavaly 2 plázát vásárolt Valenciában és Barcelonában.

A budapesti székhelyű Indotek Group ingatlanberuházó, -hasznosító és vagyonkezelő cégcsoport, amely további 12 európai országban van jelen. Portfóliójában több mint 350 ingatlan, köztük 40-nél is több bevásárlóközpont található, összesen több mint 2,5 millió négyzetméter bérbe adható területtel. Az Indotek Group befektetési filozófiájának középpontjában a meglévő épületek felújítása és újrahasznosítása áll – fogalmaztak a közleményben.

A Spanyolország területén is bizniszelő Indotek Groupról

Tavaly augusztusban érkezett a hír, miszerint fiktív számlákat fogadott el az elmúlt évek legnagyobb számlagyárától a Jellinek Dániel milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségében álló Indotek Csoport 2 vállalata. A nyomozók a Mall Management Kft. könyvelési irataira volt kíváncsiak. A céget Jellinek vezeti, aki egyébként Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor miniszterelnök vejével kötött üzleteiről vált ismertté. Az Indotek Csoport többek között azt állította, hogy sem az államot, sem a költségvetést nem károsították meg.