Ez még nekik is sok.

Európai körúton jártak Gombos Edináék. A volt tévés családjával kelt útra Floridából, hogy bejárják a kontinenst.Végül pedig Magyarországon töltöttek el két hónapot. Hazai élményeikről egy YouTube-videóban számoltak be, melyben megosztották, hogy sokkot kaptak a balatoni áraktól:

Van egy hely, ahol szoktam lángost enni: 3 lángos meg egy ice tea volt 5000 forint, nem gondoltam annyira brutálnak. Nagy lángosok

– kezdte Alberto, Edina férje a Youtube videóban.

Kirívóan drága minden itthon

Nem ez volt, amin fennakadtunk: amikor a Balaton déli oldalán voltunk, megálltunk egy zöldségesnél, ami csak néhány dolgot árult. Egy fürt szőlő volt 2000 forint, öt szem barack 5000 valamennyi… pár szám gyümölcsért fizettünk 7 ezer forintot, sokkoló volt. Nem mi voltunk az egyetlen hülyék, mások is vásároltak. Húzós volt. Az átlag magyar fizetésekhez próbáltam a fejemben igazítani mindent. Megértjük, hogy néhányan ki vannak akadva élelmiszerárakra. Előtte végigmentünk Svájcon, Luxemburgon, és ott nem volt ez az érzésünk

– mondta Gombos Edina.

Kapcsolódó: Harmincas fiatalember adta vissza Molnár Piroska fiatalságát: „Nélküle már nem is tudnék létezni”

Pozitív véleményt is mondtak

Érzékeltük, hogy nagyon sokan jólétben élnek itthon, nyaraló, utazás, szép családi ház és autó… viszont nagyon nagy a szakadék. Mintha a középréteg csúszott volna el lefelé. Nálunk a másik véglet van: azt látjuk, ha valakinek nincs is pénze, költ, szórja a pénzt, nincs takarékoskodás, mértékletesség. Ez nem jelenti azt, hogy jobban élnek, hanem csak kevésbé görcsösen figyelnek a pénzre. (…) Mi érzékeltük, hogy nagyon sok rossz dolog van Magyarországon, de mindenhol van. Amit ti rossznak érzékeltek, lehet, nem is annyira rossz.

Kapcsolódó: Balázs Klári most jelentette be: Korda Gyuri bácsi egészségéről van szó

Alberto hozzátette, a magyar rezsiösszegeket megmosolyogta a floridai számlákhoz képest, mivel az autóbiztosításért egy hónapra fizet annyit, mint apósa Magyarországon egy év alatt.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu