Hoppá! Nem akárki állt be Magyar Péter mögé

Erre kevesen számítottak.

Hoppá! Nem akárki állt be Magyar Péter mögé

Magyar Péter váratlan helyről kapott támogatást: az 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Simonka György állt be a túlárazott diákhiteles szerződésekkel machináló Magyar mögé.

„Nézzék meg Magyar Péter bármelyik bejegyzését vagy interjúját! Nekem nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz.”

– fogalmaz Simonka a Népszava interjújában, melyet itt tudsz megnézni:


.

Simonka az interjúban egyebek mellett azt is állítja: vádalkut ajánlott számára az ügyészség: amennyiben beszél a pártjában zajló visszaélésekről, akkor nem lesz belőle vádlott.

A Békés megyei Pusztaottlaka megválasztott polgármestere ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy, 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat. Ezt úszhatta volna meg, ám ő nemet mondott.

„Elmentem azért a Fidesz-központba, és elmondtam ezt. Azt mondták, hogy ne hazudjak csak annak érdekében, mint ahogy tették mások, hogy meneküljek ebből a helyzetből, hanem tartsak ki, és ne beszéljek.”

– állítja Simonka.

Hozzátete: nem a Fidesszel, hanem egyes vezetőkkel van problémája, köztük Lázár Jánossal, akit egy kimondottan rossz embernek tart. Állítása szerint egyszer vele és Orbán Viktorral egyeztetett a mezőhegyesi földek elosztásáról. A miniszterelnök azt mondta, hogy azokat a területeket a gazdáknak kell adni, távozáskor azonban Lázár János megfenyegette, hogy elvágja a torkát, ha az útjába áll.

„Én erre úgy feleltem, hogy öt perccel ezelőtt mondta a miniszterelnök, hogy mit kell tennünk, neked vele van vitád, ha nem tetszik, menjél vissza és mondd el neki. Erre mi történt? Kiosztották a földeket, és aztán Lázár János visszavette őket. Ilyen nem történt az országban sehol” – mesélte Simonka.