Hétfő reggel megmozdult a föld Pécs városától keletre, a lakosság is érzékelhette a földrengés tényét.

2,2-es erősségű földmozgás volt Pécs mellett hétfőn a reggeli órákban – tájékoztatott a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a weboldalán.

Ezt a lakosság is észlelhette, de tájékoztatásuk szerint erről egyelőre nem érkezett bejelentés – írták.

„A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint

helyi idő szerint 7 óra 10 perckor 2,2-es magnitúdójú földrengés keletkezett

a Baranya megyei Pécstől mintegy tizenöt kilométerre keletre. Az epicentrum közelében a lakosság esetlegesen érezhette a földmozgást, de egyelőre nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba”

– tájékoztattak.

Egy hete volt az előző földrengés, Pécs helyett akkor Nagykanizsa volt a legközelebb az epicentrumhoz

Megírtuk, hogy Magyarországi településeken is érezhető, 4,4-es magnitúdójú földrengés volt augusztus 13-án reggel Horvátországban, a magyar–horvát határ közelében.

A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 8 óra 43 perckor, mintegy 15 kilométerre a magyar határtól, Kapronca közelében volt a rengés epicentruma.

Több településről is érkeztek bejelentések, de a földrengést több határközeli településen is érezhették.

Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: károkról az első félórában nem érkezett bejelentés.

Magyarország több pontján is érzékelni lehetett a földrengés okozta morajlást

Nagykanizsán és környékén a közösségi oldalak bejegyzései szerint több helyen megmozdultak, recsegtek vagy összekoccantak a bútorok, berendezési tárgyak, kilengtek a csillárok. A szabadban állók is érezték az enyhe morajlást és a földmozgást,

akadt, aki az autójában ülve is érzékelte a rengést.

(Nyugati Fény nyomán)