Mi történt? Mentővel vitték kórházba Trokán Pétert (+videó)

Sürgős segítségre volt szüksége.

Mi történt? Mentővel vitték kórházba Trokán Pétert (+videó)

Az orvosok jobbnak látták bevinni a kórházba Trokán Péter színészt.

Trokán Pétert a kertjében érte baleset, ezt követően zsibbadást érzett. Lódarázscsípés következtében szállították kórházba. A Blikk azt írta, hogy a színész józan ítélőképessége és az orvosok szakszerű ellátása hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem esett komolyabb baja.

A lódarázscsípés esetén fokozottan igaz, hogy

egy esetleges allergiás reakció súlyos következményekkel járhat.

Kertészkedés közben érte a baleset

A színészt kertészkedés közben érte a baleset a nyár derekán, paloznaki házuk udvarán. Ott ugyanis egy hordóba lódarazsak fészkelték be magukat.

A Klubrádió YouTube műsorában Trokán Péter elmondta:

„Van egy régi hordóm, amit már nem használok és azt kitettem a pincéből a ház mögé. Valamelyik nap láttam, hogy hatalmas darazsak járnak ki-be. Persze tudtam, hogy nem szabad közel menni, mert agresszívek. Épp ezért gondoltam, hogy majd este, amikor elülnek és kicsit megdermednek, akkor kezelem őket rovarirtóval”

– mondta el a műsorban, hozzátéve, hogy gyanútlanul folytatta munkáját a kertben.

„Elkezdtem fűrészelni egy fát két méterre a hordótól és valószínűleg ez zavarta az egyik darazsat és a szó szoros értelmében, mint egy kamikaze repülőgép, nekem jött. Először nem csináltam ebből nagy ügyet, hiszen minden évben megcsíp egy-két darázs, soha nem voltam érzékeny rá. Elképzelhető, hogy most a korom miatt alakult ez másképp, vagy egyszerűen csak azért, mert nem mindegy, hogy milyen darázs csíp meg”

– mondta.

Végül kórházba kellett vinni

„A csípés után viszketést tapasztaltam, aminek először nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, azt hittem, a kerti munka miatt a fű irritálja a bőrömet, ezért lezuhanyoztam. Ám miután kijöttem a tusolóból azt éreztem, hogy zsibbad a szám, rendkívül szokatlan volt és akkor döntöttem úgy, hogy orvoshoz fordulok. Szerencsére az eset egy pénteki napon, egy óra körül történt, ezért még nyitva volt Csopakon a háziorvosi rendelő, ahova azonnal bementem”

– emlékezett vissza.

„Kaptam adrenalin injekciót és infúziót, majd azt mondták, hogy

mentővel átszállítanak a veszprémi kórházba,

megfigyelésre, mivel előfordulhat, hogy pár óra múlva miután az adrenalin kimegy a szervezetből és visszajönnek a tünetek”

– mesélte el, és hozzátette, hogy hosszú órákat töltött így kórházban. Hálás az ott dolgozók segítségéért.

Az orvosok rendszeresen felhívják a figyelmet, hogy allergiás reakció gyanúja esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, mert egy anafilaxiás sokk végzetes is lehet.

(Klubrádió/YouTube)