Megrázó: Szomorú hír jött III. Károly királyról – innen már nincs visszaút?

Sokan gondolnak rá ebben a helyzetben.

Megrázó: Szomorú hír jött III. Károly királyról – innen már nincs visszaút?

Kezdik feladni a reményt.

A királyi palota nem nagyon nyilatkozik az ügyben, viszont minden módon igyekszik azt sugallni, hogy javul a király állapota. De sajnos a jelek épp az ellenkezőjére utalnak.

Nyíltan felvállalta

III. Károly király az első pillanattól kezdve felvállalta az alattvalói előtt, hogy

rákbetegséggel küzd

– írta a BlikkRúzs.

Az utóbbi hónapokban nem alaptalan, hogy aggódnak az alattvalók, mert a királyról készült nyilvános fotókon is az látszik, hogy nincs jól. Az uralkodó nagyon lefogyott és fáradtnak tűnik. Nemrég Southportba utazott, ahol a nyár közepén gyerekeket késelt meg egy támadó.

Ott egy hölgy nem tudta megállni, hogy rákérdezzen az egészségi állapotára.

A király pedig ezt válaszolta:

„Nem vagyok nagyon rosszul…”

– írta meg a portál.

III. Károly király gyermekként

III. Károly király gyermekként – visszaemlékezésében elmondja, hogy emlékszik, amikor telefonon szeretett volna beszélni édesanyjával, amikor nagyon távoli körúton volt Erzsébet királynő

Ez nagyon baljós

Ennek a mondatnak lehet, hogy más körülmények között nem tulajdonítanánk nagy súlyt, ám betegségéről tudva már sokkal súlyosabb jelentése lehet.

Többen úgy vélik, hogy ez megerősíti a híreszteléseket, hogy a királlyal közölték az orvosai, hogy

maximum két éve lehet hátra.

Bár a palota ilyen ügyekben nem szokott nyilatkozni, úgy tűnik, hogy igyekszik azt sugallni, hogy bár Károly még mindig nagyon beteg, de gyógyulóban van.

Csakhogy ennek a törekvésnek ellenére

nekikezdtek a király temetése körüli teendők megtervezésének is.

Ellátja uralkodói kötelességét

Az uralkodó 75 éves és jelenleg is ellátja királyi kötelességeit. Emellett viszont szembetűnő, hogy egészségi állapota folyamatosan romlik. Többen észrevették, hogy a nyilvános megjelenései egyre rövidebbek és ritkábbak is.

Mivel jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, Károly már lemondta az előre megtervezett, őszi, csendes-óceáni körútjának egy részét is. Így hat napra szűkítették az ausztráliai tartózkodását, az eredeti tervek szerinti új-zélandi körútját pedig vélhetően teljes egészében lemondják. Persze ez nagy csalódást okozott az érintett országokban, de mindenhol megértőek: most az első a király teljes felgyógyulása.

Erre úgy tűnik viszont, hogy egyre kevesebb remény van – foglalta össze a lap.