Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány konferenciáján árulta el a titkot.

Balatonalmádiban Várkonyi Andrea nyitotta meg a Mészáros Alapítvány konferenciáját, miután pár hónapja Mészáros Lőrinc lányait váltotta az alapítvány kuratóriumának elnöki posztján.

A tanulás maga a szabadság Várkonyi szerint, és ezt képes volt a Mészáros Alapítvány konferenciáján előadni

Mészáros Lőrinc felesége elmondta, hogy

nem szokott olyan feladatokat elvállalni, amikkel nem tud azonosulni.

Kizárólag olyan dolgokban vesz részt, amikhez tud kötődni.

Ő maga is oktatott a szegedi egyetemen, de még fontosabbnak tartja azt, hogy az egész életét végigtanulta. Három egyetemi diplomát szerzett – egészségügyi közgazdászit, orvosit, pszichológusit –, három nyelvvizsgát tett, és a mai napig mindig tanul valamit – tette hozzá.

Ennek az az oka, hogy élete során rájött – és ezt próbálja 17 éves lányának is átadni –, hogy

a legnagyobb szabadságot a tanulás adja.

A tanulással érhetik el a fiatalok, hogy a későbbiekben csak olyan dolgokat csináljanak, amiket szeretnek – fogalmazott.

Várkonyi szerint annál boldogabb érzés nincs, mint ha valaki abban dolgozik, amit szeret.

Nemcsak okos, de kedves is a Magyarok Bukszája

A konferencia programjában igyekeztek olyan aktuális témákat válogatni, amelyek érdeklik a fiatalokat. Lesz szó kriptovalutákról, űrtechnológiáról és a külföldi egyetemeken való tanulásról is.

A 2024/25-ös tanévre az alapítvány megemeli a tavalyi ösztöndíjakat.

Hiszen a koronavírus-járvány, ukrajnai háború, a gazdasági és energiaválság – ellenére az Alapítvány nemhogy csökkentette, hanem növelni tudta a fiatalok támogatását – legalábbis ezzel dicsérik körbe magukat. Az elmúlt négy évben hétmilliárd forintot fordítottak karitatív célokra, büszkélkedett Mészáros Lőrinc.

Orbán Viktor kedvenc vállalkozója szerint „Magyarország legnagyobb magánvállalatának kötelessége a társadalmi felelősségvállalásban részt venni”, utalt saját cégére, a Mészáros Csoportra.

A konferencia nyitóelőadásán a Mathias Corvinus Collegium szakmai főigazgató-helyettese, Constantinovits Milán is jelen volt.

A Mészáros Alapítvány által létrehozott felsőoktatási ösztöndíjpályázat alapján a 2024–2025-es tanévben azon hallgatók részesülhetnek ösztöndíjban, akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak, továbbá

Felcsút, Alcsútdoboz,

Kajászó, Tabajd, Vértesacsa és Vál község lakói is egyben.

(MTI korrigálva/Valódi Hírek)