Ennél aljasabb húzást nehezen tudnánk elképzelni.

Felmondta a saját magával kötött közétkeztetési szerződést Penészlek eddigi polgármestere, a fideszes Klenik Sándorné – közölte a közösségi médiában.

A választáson alulmaradt a független jelölttel szemben

Beszámoltunk arról, hogy megsemmisítette a penészleki polgármester-választás eredményét Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területi választási bizottsága, így a voksolást meg kellett ismételni. A választáson két jelölt szállt szembe egymással: a fideszes Klenik Sándorné és a független Biró Péter.

A választás június 9-i végeredménye szerint mindössze 12 szavazat döntött Klenikné javára.

A polgármester-választás megismétlésére azért volt szükség, mert a fellebbező Biró Péter indoklása szerint a helyi idősotthonban a fideszes jelölt szórólapját osztogatták, és a lakók többségének kezében Klenikné szórólapja volt a szavazáskor.

További figyelemre méltó tény, hogy az idősotthon a fideszes polgármester tulajdonában van, és annak a mai napig ő az ügyvezetője is.

A július elején megtartott, második szavazáson a győztes jelölt 341 szavazatot szerzett, kihívójára, a települést eddig vezető Kleniknére viszont csak 308-an szavaztak.

Kapcsolódó: Hatalmas csalás a polgármester-választáson: Idősotthonban osztogatták a fideszes jelölt szórólapját

Klenik Sándorné a közétkeztetés tönkrevágásával áll bosszút

A kormánypárti politikus hétfőn, a Facebook-oldalára kitett videóban jelentette be, hogy a gyermekétkeztetésre vonatkozó szerződést, a Nyugalomsziget Nonprofit. Kft. igazgatójaként, szeptember 30-ával felmondja.

Magára az étkeztetésre eddig a cég által működtetett idősek otthonában került sor.

Klenikné a videóban hozzátette, hogy a szerződésbontásról szóló dokumentumot augusztus 28-án be is nyújtotta. Saját magának.

A videóban azt is közölte, hogy az étkeztetést mostanáig a 2023. márciusi térítési díjjal számolta el. Ám hozzátette, hogy a döntésnek

„nem ez a legfőbb oka, és a helyben élők tudhatják, hogy mire is gondol”.

(Romász Nóra/Facebook)

A távozó polgármester azt is bejelentette, hogy októbertől az önkormányzatnál nem lesz a jegyzőn kívül más alkalmazott.

Érdekes „véletlen”, hogy épp az új polgármester hivatalba lépésének napján szűnik meg a közel másfél évtizede működő rendszer. Az új testületnek

az első munkanapon kell megoldania több mint száz óvodás- és iskoláskorú gyermek ellátását.

Biró Péter is reagált, bár még nem lépett hivatalba, már dolgozik a megoldáson.

(Penészlekiek jövőjéért/Facebook)

(Kiemelt képünkön Klenik Sándorné látható)