Máris kitört a botrány.

Mindenki Orbán beszédére vár, de még senki sem látta a miniszterelnököt

Mindenki Orbán Viktorra figyel szombaton, ugyanis ezen a napon rendezik meg a 23. kötcsei pikniket, ahol az esemény főattrakciójaként a miniszterelnök fog beszélni. Úgy tudni, Orbán még nem jelent meg a helyszínen, de az ellentüntetők már igen, ők pedig Bödőcs Tibor előadásaival és molinókkal vonulnak a Dobozy-kúriához.

A szokásoknak megfelelően az eseményen képviselteti magát a NER-elit színe-java. Orbán hagyományosan itt vázolni szokta „nagyívű” célkitűzéseit, amelyek mentén a kormányfő meghatározza a főbb gazdasági, politikai, stratégiai csapásirányokat.

Megírtuk, hogy Orbán pénteken még Olaszországban tartott beszédet egy gazdasági fórumon, ahol arról magyarázott, hogy az Európai Unión belüli politikai egységet el kell felejteni, a legfontosabb szerinte a „versenyképesség„. Azt mondta, ennek érdekében tevékenykednek a féléves soros magyar elnökség során is. Állította, szerinte „Magyarországon nincsenek migránsok”, ellentétben Európa nyugati részével.

„A haza eladó, vedd meg Viktortól”

Orbán várhatóan fontos bejelentéseket fog tenni szombaton arról, hogy a következő évben miként is gondolja a „kormányzást”. Erre azonban még várni kell, Orbán még nem érkezett meg. Ám megjelentek ellentüntetők is, akik

a „haza eladó – vedd meg Viktortól” feliratú táblákkal lepték meg Fidesz-szavazókat,

de a Dobozy-kúria környékén „ped0fidesz”, valamint „Magyarország diktatúra” feliratokkal ellátott transzparensekkel is lehet találkozni.

Az index.hu beszámolójában azt írta, egy megafon segítségével Bödőcs Tibor-előadást lejátszó ellentüntetővel szemben már intézkedtek a biztonsági őrök, miközben valaki egy másik megafonba azt üvöltötte:

„nehogy már magyarázkodni kelljen, hogy miért használ valaki megafont egy véleménynyilvánításon”.

Sorra érkeznek a fideszes prominensek a rendezvényre

Takács Péter egészségügyi államtitkár már meg is érkezett a helyszínre, akinek az egyik demonstráló a „kötcsei licit” felirattal ellátott játékpénzt próbált meg átadni.

Megérkezett még Nemcsák Károly színész, Révész Máriusz kormánybiztos, Zsigmond Barna Pál államtitkár, valamint Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya is.

Úgy tudni, megérkezett Kötcsére Ferencz Orsolya országgyűlséi képviselő és kormánybiztos, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Bencsik Gábor propagandista, valamint fivére, Bencsik András is.

A miniszterek bujkálnak

Megérkezett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tuzson Bence igazságügyi miniszter is, akik szintén kaptak ajándékot a tüntetőktől.

Azt írták, a miniszterek az autó és a sajtó elől lezárt terület között csak néhány métert tesznek meg, azt is sietősen.

A további részletekről be fogunk számolni.