Egy bennfentes szerint mindenki egyre bizakodóbb a király állapotával kapcsolatban is.

Kapcsolódó: Kiszivárgott Katalin hercegné rákbetegségéről szóló levele: Nagyon sajnálja

A Kensington palota hétfői közleményében tudatta, hogy március óta rákkal küzdő Katalin hivatalosan is „gyógyultnak” nyilvánították, miután kemoterápiás kezelései befejeződtek. Károly király betegsége is jó irányba halad, erről árulkodnak a nyilatkozatok, és a nyilvános megjelenések, ám ő még nincs túl a halálos kóron.

A 75 éves uralkodó jelenleg teljes erőbedobással dolgozik, miután a nyár nagy részét szokásához híven Balmoralban töltötte Kamilla királynéval. A közeljövőben egy ausztráliai utazást terveznek, ez pedig arra enged következtetni, hogy kezelései eredményesek – írja az Elle.

III. Károly rákbetegséggel küzd

III. Károly rákbetegséggel küzd

„Továbbra is az egészségét kell előtérbe helyezni, ez a prioritás, de pozitív pályán halad a gyógyulását illetően”

– olvasható az Elle oldalán.

Kapcsolódó: Harry herceg besokkalt: Segítséget kért régi barátaitól, hogy visszatérhessen egykori családjához

Mindezt bizonyítja az is, hogy Kamilla királyné a napokban ellátogatott egy 500 000 embert ellátó rákcentrumba, ahol találkozott a páciensekkel és a dolgozókkal is. Egyikük férje hogyléte felől érdeklődött, a királyné pedig megerősítette, hogy nagyon jól van.

Mindez bizakodásra ad okot, a szakértők szerint pedig a hosszú külföldi utazásra is csak akkor vállalkozik III. Károly király és Kamilla királyné, ha mindent rendben találnak az uralkodót kezelő orvosok.

Forrás: magyarhirlap.hu