Úgy tartják, hogy a nagyszülők kevésbé szigorúak és türelmesebbek, mint a szülők. Nézzük meg, mely csillagjegyek esetében igaz ez a leginkább! Az unoka és a nagyszülő közötti kapcsolat felbecsülhetetlen értékű. Bár a generációs különbségek miatt előfordulhat, hogy a közös idő rövidebb, az biztos, hogy ameddig tart, mély és örök köteléket jelent.

A nagyszülők gyakran kevésbé szigorúak, mint a szülők, elsősorban azért, mert nem nekik kell minden nap gondoskodniuk a gyerekekről. Emellett több szabadidejük is van, ami segít, hogy türelmesebbek és nyugodtabbak legyenek. Ez néha megengedőbb viselkedésben is megnyilvánulhat, például több süti, cukorka vagy extra tévénézési lehetőség formájában – különösen három rendkívül teherbíró csillagjegynél.

Természetesen nem állítjuk, hogy az állatöv más jegyei ne lehetnének fantasztikus nagyszülők, de a csillagok úgy alakították, hogy cikkünk szereplői különösen nagy adag türelemmel vannak megáldva. Nézzük, kik ők!

1. Rák (június 22. – július 22.)

A Hold által uralt Rák az állatöv egyik leganyáskodóbb csillagjegye. Egy Rák nagyihoz ellátogatni olyan, mintha nyaralni mennénk. Az ajtón belépve mindig ölelés és puszi fogad, és a házban általában sütemény illata terjeng. A „Eszel te eleget?” kérdés biztosan elhangzik, és az ebéd soha nincs elaprózva.

A Rák nagyszülők nemcsak kiváló vendéglátók, hanem remek hallgatóság is. Nemcsak a testi, de a lelki gondjainkra is figyelnek, így nagyszerű bizalmasai lehetnek minden korosztályú unokának.

2. Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

Egy Mérleg nagyszülő mindig a családtagjai érdekeit helyezi előtérbe, és bármit is tegyen az unoka, soha nem ítéli el vagy árulja el őt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Mérleg mindent eltűr. Az igazság és egyensúly jegyében pontosan felméri a legbonyolultabb helyzeteket is, és ha szükséges, nemet mond a legaranyosabb kisunokának is.

A Mérleg nagyszülő igazságos, nem kivételezik, és soha nem dorgál. Inkább tanácsokat ad, mint egy bölcs terapeuta, aki kedvesen segít jó irányba terelni az unokákat, és meghallgatja őket, amikor másnak nem mernek megnyílni.

3. Kos (március 21. – április 20.)

A Kos kissé önközpontúbb lehet, de az unoka számára egyfajta halhatatlan büszkeséget jelent, amire nagyon odafigyel. Az unokáival sokkal engedékenyebb, mint másokkal, ugyanakkor a kötelességek fontosságára is mindig emlékeztet. Segít a leckében, imád új dolgokat tanítani, és felnőtt unokáinak is hasznos tanácsokkal szolgál.

A Kos nagyszülő az unokákban önmagát látja, és mindent megtesz azért, hogy ők ne kövessék el ugyanazokat a hibákat, mint ő. Bár nem a legtürelmesebb jegy, ha az unokákról van szó, a Kos a legjobbat hozza ki magából, és szeretné, ha ők sikeresek, egészségesek és boldogok lennének.

Forrás: noklapja.hu

Kiemelt kép: pexels.com