Egyszerű és csodás finomság délutánra: Szívet melengető palacsintafánk

Imádni fogod.

Egyszerű és csodás finomság délutánra: Szívet melengető palacsintafánk

Nem lehet kihagyni.

Talán furcsán hangzik elsőre, de a fúzió csak mennyei lehet. A palacsinta és a fánk rajongói imádni fogják ezt az ötvözetet. Íme a legjobb recept.

Hozzávalók:

250 ml tej

2 evőkanál porcukor

1 csipet só

150 g finomliszt

2 db tojás

olaj a sütéshez

2 evőkanál porcukor

Kapcsolódó: Finom és olcsó: Mutatjuk nagymamád hagyományos kenyér receptjét

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet is több részletben. Még forrón hozzáadjuk a tojásokat is és botmixerrel összeturmixoljuk. A tésztát 15 percet pihentetjük.

Közben 160 fokosra melegítünk bő olajat a sütéshez. Két evőkanállal galuskát formálunk a tésztából és pár perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálaláskor porcukrot szórhatunk a fánkokra, de fogyaszthatjuk más szószokkal, lekvárral vagy csokoládészósszal is.

Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül: Íme, a házi túró rudi receptje

(A StreetKitchen nyomán)