Imádni fogod.
Egyszerű és csodás finomság délutánra: Szívet melengető palacsintafánk
Nem lehet kihagyni.
Talán furcsán hangzik elsőre, de a fúzió csak mennyei lehet. A palacsinta és a fánk rajongói imádni fogják ezt az ötvözetet. Íme a legjobb recept.
Hozzávalók:
250 ml tej
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
150 g finomliszt
2 db tojás
olaj a sütéshez
2 evőkanál porcukor
Kapcsolódó: Finom és olcsó: Mutatjuk nagymamád hagyományos kenyér receptjét
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet is több részletben. Még forrón hozzáadjuk a tojásokat is és botmixerrel összeturmixoljuk. A tésztát 15 percet pihentetjük.
Közben 160 fokosra melegítünk bő olajat a sütéshez. Két evőkanállal galuskát formálunk a tésztából és pár perc alatt aranysárgára sütjük.
Tálaláskor porcukrot szórhatunk a fánkokra, de fogyaszthatjuk más szószokkal, lekvárral vagy csokoládészósszal is.
Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül: Íme, a házi túró rudi receptje
(A StreetKitchen nyomán)