Egy különleges dióféle meglepően sok jótékony hatással bír az egészségünkre.

Dél-Amerika közepén, az Amazonas esőerdeiben terem a brazil dió. Valójában egy fa nagy magjáról van szó.

A brazil dió a Bertholletia excelsa kókuszdió-szerű gyümölcsének magjából készül szárítással. Vajas íze és sűrű állaga is hasonló a kókuszéhoz.

A gyümölcs nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz: E-vitamin, B6-vitamin, cink, illetve omega 3 és 6. Ezek támogatják, hogy egészséges és gyönyörű bőröd legyen!

Emellett tartalmaz magnéziumot, amely táplálja az erős csontokat, valamint hozzásegít a nyugodt, pihentető alváshoz.

Gazdag antioxidánsokban is. Ez jótékony hatással van az agysejtekre, segít megelőzni a neurodegeneratív betegségeket is.

A brazil dió ezeken felül pedig jót tesz a szívnek, a májnak is, illetve csökkenti a gyulladásokat, a koleszterin- és a vércukorszintet.

Orvosok ugyanakkor figyelmeztetnek! A brazil dió nagymértékű fogyasztása szelénmérgezéshez vezet, igaz, ehhez napi 50 darabot kéne belőle megennünk. Ezért nem szabad belőle többet, mint napi 3-5 szemet fogyasztani.

Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy aki allergiás a diófélékre, annak ezt a gyümölcsöt is kerülnie kell.

Fogyaszthatjuk magában is, de kiváló joghurtban, vagy zabpehely mellé is. Emellett leveshez és salátához is ízletes kiegészítő, de pestót is készíthetünk belőle.

Angolul bővebb információt kaphatsz a brazil dióról, ha megnézed ezt a videót:

(vouge.com/Helping Hermit/Youtube)