A háztartási keksz receptje egyszerű és nagyszerű!

A Nyugati Fény információi szerint megszűnik a Győri Háztartási Keksz gyártása. A Győri Keksz Kft.-t 2019-ben vásárolta fel a Mondelez, ám öt évvel később már arra hivatkozva szüntetik be az előállítást, hogy „folyamatosan és tendenciózusan” csökkent a termék iránti kereslet.

Szerencsére a sokak kedvencévé vált háztartási kekszet könnyedén elkészíthetjük otthon is!

Hozzávalók

  • 250 gramm finomliszt
  • 100 gramm vaj, vagy margarin
  • 100 gramm porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 1-2 evőkanál tej (ízlés szerint)
  • egy csipet só

Elkészítése

  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral.
  • Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. A puha vajat, vagy margarint keverd fel habosra a porcukorral, majd add hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. Fokozatosan dolgozd bele a lisztes keveréket.
  • Gyúrd addig a tésztát, amíg sima nem lesz. Ha túlságosan morzsolódna a tészta, akkor lesz szükséged az 1-2 evőkanál tejre – ezt keverd bele.
  • 3-4 milliméter vékonyságúra kell nyújtani a tésztát! Ha ezzel megvagy, egy pohárral, vagy más formával vágd ki belőle a kekszformákat.
  • Helyezd a kiformázott kekszeket az előkészített tepsire. Mehet is be a 180 fokos sütőbe, ahol 10-12 percig, aranybarnára kell sütni.
  • Ha kivetted a sütőből, hagyd minimum 5 percig hűlni, majd helyezd a kekszeket egy rácsra. Miután teljesen kihűlt, már fogyasztható is.

Jó étvágyat hozzá!

Azt javasoljuk, hogy ami marad, azt egy légmentesen záródó dobozban tárold.

(penzcentrum.hu)