Túróval töltött zsemle, ahogy a nagyi készítette.

Ezt a receptet annak idején minden nagymama sűrűn készítette.

Finom és tápláló, valamint a szikkadt zsemléket is felhasználhatjuk az elkészítéshez. Háromnegyed óra alatt mennyei finomságot tehetünk az asztalra, és a palacsinta sütésekor megszokott olajszagot is elfelejthetjük.

Hozzávalók

  • 4 vizes zsemle
  • 25 deka túró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1/2 liter tej
  • 5-6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola és reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés

  • Először keverjük össze a tejet a porcukor felével és a vaníliás cukorral, majd forraljuk fel. Amíg langyosra hűl, keverjük össze a tölteléket.
  • A túrót, a tojást, a tejfölt, és a maradék porcukrot keverjük össze. Ízlés szerint adjunk hozzá mazsolát és reszelt citromhéjat.
  • A zsemlék tetejét vágjuk le. A belső részüket kaparjuk ki, majd a kikapart zsemléket áztassuk meg a langyos, cukros tejben.
  • A zsemlék külső részét is mártsuk meg a cukros tejben, majd töltsük meg a túrós keverékkel. Ezután helyezzük a megtöltött zsemléket egy kivajazott tepsibe.
  • A zsemlék korábban levágott tetejét szintén áztassuk a tejbe, majd helyezzük a töltött zsemlék tetejére.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és süssük a zseléket körülbelül 20 percig.
  • Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat!