Mutatunk egy olyan kacsasült receptet, amivel bármikor leveheted a családot a lábáról.

Ha egy különleges és ízletes ételre vágysz, próbáld ki a körtés kacsasültet tört krumplival. Az édes körte és a fűszeres kacsa ízletes párost alkot, tökéletes választás egy különleges vacsorához. A recept nem bonyolult, de az elkészítése valódi kulináris élményt nyújt.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 darab kacsacomb
  • Só, bors ízlés szerint
  • Rozmaring ízlés szerint
  • 3 evőkanál kacsazsír vagy sertészsír
  • 2 evőkanál méz
  • 1 darab körte

Elkészítés

Kacsacomb előkészítése

A megtisztított kacsacombok bőrét éles késsel beirdaljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és rozmaringgal fűszerezzük. A combokat bőrrel lefelé egy tepsibe helyezzük, és a felolvasztott zsírt egyenletesen ráöntjük. A körtét vékony szeletekre vágjuk, és a combok tetejére helyezzük.

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, és elkezdjük sütni a kacsacombokat. Ha a combok puhák és a hús könnyedén elválik a csonttól, kivesszük őket, és egy másik tepsibe helyezzük. A körtét kifacsarjuk, a levét pedig összekeverjük a mézzel. Ezzel a keverékkel bekenjük a combokat, majd visszatesszük a sütőbe, hogy a hús aranybarnára süljön.

Tört krumpli elkészítése

A megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a főtt burgonyát, ízesítjük sóval, borssal, és néhány percig pirítjuk. Ha szükséges, adjunk hozzá kevés zsiradékot, hogy a krumpli ne legyen túl száraz.

A ropogós, mézes-körtés kacsacombot a tört krumplival tálaljuk. Ezzel az étellel garantáltan lenyűgözöd a vendégeidet, vagy családodat. A kacsacomb omlós húsa és a mézes körte édeskés íze, a burgonya egyszerűségével párosítva, valódi gasztronómiai élményt nyújt.

(minden-egyben.com)