Zöldség is kerül bele bőven, így a szervezeted is erősíti.

A tárkonyos raguleves tökéletes választás, ha valami tartalmasat szeretnél az asztalra tenni, ám nincs sok időd a konyhában.

A kicsit savanykás, sokféle zöldséggel gazdagított, sűrű leves tökéletes ötlet ebédre és vacsorára egyaránt. Ráadásul olyan laktató, hogy nem kell utána második fogás.

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 15 dkg gomba
  • 2-3 közepes db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél fej kisebb zeller
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 ek. tárkony
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • citromlé

Elkészítés:

A sertéscombot – vagy bármilyen más húsfélét – alaposan tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket pucoljuk meg, a répákat karikázzuk fel.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, és kevergetve pirítsuk. Amikor kifehéredik, tegyük hozzá a fehérrépát, a zellert és a gombát, majd sózzuk, borsozzuk.

Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor felforr, mehet bele a babérlevél és a tárkony is. Kis lángon főzzük egy órát, majd rakjuk hozzá a felkockázott krumplit, valamint a sárgarépát.

Amikor minden puha, készítsünk habarást.

A tejfölt, a tejszínt és a lisztet keverjük össze, majd folytonos kevergetés mellett tegyük bele az elkészült levesbe.

Csavarjunk bele egy kevés citromlevet, és forraljuk össze.

Jó étvágyat!