Zöldség is kerül bele bőven, így a szervezeted is erősíti.
A tárkonyos raguleves tökéletes választás, ha valami tartalmasat szeretnél az asztalra tenni, ám nincs sok időd a konyhában.
A kicsit savanykás, sokféle zöldséggel gazdagított, sűrű leves tökéletes ötlet ebédre és vacsorára egyaránt. Ráadásul olyan laktató, hogy nem kell utána második fogás.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 15 dkg gomba
- 2-3 közepes db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- fél fej kisebb zeller
- 2 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 1 dl tejföl
- 1-2 db babérlevél
- 1 ek. tárkony
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
A sertéscombot – vagy bármilyen más húsfélét – alaposan tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket pucoljuk meg, a répákat karikázzuk fel.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, és kevergetve pirítsuk. Amikor kifehéredik, tegyük hozzá a fehérrépát, a zellert és a gombát, majd sózzuk, borsozzuk.
Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor felforr, mehet bele a babérlevél és a tárkony is. Kis lángon főzzük egy órát, majd rakjuk hozzá a felkockázott krumplit, valamint a sárgarépát.
Amikor minden puha, készítsünk habarást.
A tejfölt, a tejszínt és a lisztet keverjük össze, majd folytonos kevergetés mellett tegyük bele az elkészült levesbe.
Csavarjunk bele egy kevés citromlevet, és forraljuk össze.
Jó étvágyat!