Rohamos léptekkel közeledik a karácsony. Megannyi fantasztikus lehetőség áll rendelkezésére azoknak, akik szeretnének új élményeket gyűjteni, hiszen Európa telis-tele van olyan – a hétköznapokban is gyönyörű – városokkal, melyek karácsonyi díszbe öltözve egészen más képet mutatnak.

A kontinens északi régióját érdemes célba venni, ha egy tényleg emlékezetes és tartalmas karácsonyi utazásra vágysz – hívja fel rá a figyelmet a CNN cikke.

Hetek óta azon agyalsz, hol kellene tölteni 2023 utolsó napjait? Nos, ebben az esetben segíthetünk, mutatunk öt hangulatos európai várost, melyek garantáltan élvezhető utazási helyszínek.

  1. Bécs, Ausztria
    Ha csak egy gyors kiruccanásra vágysz, Bécsben a helyed! Az osztrák fővárosban egymás hegyén-hátán találhatók a karácsonyi vásárok – összesen 17-et látogathatsz meg. Közvetlenül a városháza előtt található Christkindlmarkt, Bécs egyik leghíresebb és leggazdagabb piaca, de ajánljuk azt a meseszép karácsonyi vásárt is, mely Spittelberg kerületében várja a látogatókat.

2.Tromsø, Norvégia

Ez csodálatos norvég város fontos kulturális helyszínkén és méltán híres, leginkább építményének, az Arctic Cathedralnak, azaz az Északi-sarkvidék székesegyháznak köszönhetően. De az is megtalálja itt a számításait, aki a meghitt karácsonyi atmoszférát szeretne átélni. Tromsø utcái az ünnepi időszakban káprázatos fényárban úsznak, a helyi karácsonyi vásár is lehengerlő, sőt a világ legészakibb sörfőzdéje is itt található. Ha mennyei forró csokit szeretnél inni, akkor is Tromsø felé kell venned az irányt, s egy kis szerencsével a lélegzetelállító északi fényt is elcsípheted.

3. Colmar, Franciaország

Franciaország északkeleti részén, Elzász régiójában található Colmar városa, melynek központjában hat, világviszonylatban is párját ritkító ünnepi vásárt fedezhetünk fel. A település díszkivilágítása több mint gyönyörű, az utcákon sorban aprócska, impozáns faházak találhatók, amelyek csak fokozzák az ellenállhatatlan karácsonyi miliőt. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város csodálatos hangulatot ígér, amelyet egy hangulatos csatorna szel ketté (már a neve is beszédes: “Petite Venise”, azaz “Kis Velence”), mely mellett gyermekkórus énekel ünnepi dalokat.

4. Rüdesheim, Németország

A Rajna jobb partján fekvő, kiemelkedő borkultúrájáról is ismert kisváros szó szerint ékszerdobozzá alakul az ünnepek alatt. Felejthetetlen pillanatokban lesz részed a középkori épületek sűrűjében barangolva, Rüdesheim ódon utcácskái ugyanis nemcsak mesések, de varázslatos pluszt adnak hozzá a karácsonyi fesztiválhangulathoz. A Christmas Market of Nations, vagyis a Nemzetek Karácsonyi Vására széles kínálattal vár, és garantáltal jól érezheted magad.

5.Bruges, Belgium
Földi álomvilágban találod magad, ahogy beteszed a lábad az UNESCO-védelem alatt álló középkori belvárosba: mézeskalács kinézetű házak, ódon hangulat és karácsonyi atmoszféra fogad majd. A város saját karácsonyi fesztiválja novemberben kezdődik, és januárig tart, felejthetetlen programokat kínálva a messziről érkezőknek. Valóságos paradicsomra lelnek itt a jégkorcsolyázás szerelmesei, a téli bárok italkínálata pedig ámulatba ejtő, a forró csoki kihagyhatatlan, a település két karácsonyi vására pedig minden igényt kielégít: csak a pénztárcád szab határt a nagyszerű szórakozásnak.

Forrás: igenyesferfi.hu