Kőbánya lett a kormányzó párt legújabb célpontja.

Kínai nyelvű levelekkel toboroz szavazókat a Fidesz a főváros X. kerületében. Kőbánya ráadásul nem az első helyszín, ahol hasonló módszerrel próbálkozik a kormányzó párt.

Május elején írtunk arról, hogy kínai nyelvű plakátok jelentek meg Debrecen utcáin a fideszes polgármester, Papp László arcképével. A nemrég kikerült, mandarin (kínai) nyelvű választási plakátokon jól látható, hogy még a Fidesz logójában található pártnevet is (sic!) kínaiul írták le. Az is figyelemre méltó, hogy a város különböző pontjain tűntek fel a Papp Lászlót ábrázoló mandarin nyelvű táblák.

Pár napja arról érkezett hír, hogy mandarin nyelven írt választási levéllel kampányol a magyarországi kínaiak körében Szentkirályi Alexandra, Orbán Viktorék főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi kampánylevele kiemelt figyelemmel emlegeti a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt „szoros baráti kapcsolatát”, de még egy külön mellékletet is tartalmaz arra vonatkozón, miként is „kell” a Fideszre szavazni (!).

A kormánypárt a jelek szerint most Kőbányán is bepróbálkozott, levelükben szót ejtenek Hszi Csin-ping „történelmi látogatásáról”, valamint a kínai-magyar barátság fontosságáról. Utóbbi fejlesztése érdekében kérik a Magyarországon élő kínaiakat, hogy szavazzanak a Fideszre, amelynek Kovács Róbert Antal jelenlegi kerületi polgármester a jelöltje – részletezte a Magyar Hang.

Orbán Viktor és Kína

Február 16-án Orbán Viktor Vang Hsziahongot, a Kínai Népköztársaság államtanácsosát, közbiztonsági miniszterét látta vendégül Budapesten. Ekkor Pintér Sándor belügyminiszter is találkozott Hsziahonggal, továbbá a tárca közölte, hogy kínai–magyar rendészeti csúcstalálkozót tartottak a fővárosban.

Rövidesen bejelentették, hogy a tárcavezetők a rendészeti együttműködés megerősítéséről és a közös járőrszolgálatról szóló megállapodásokat írták alá. Az Európai Bizottság azonban nincs elragadtatva Orbán Viktor Kína-párti tervétől.

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

Hszi Csin-Ping kínai elnök május elején Budapestre látogatott, ám előtte Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, valamint Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett Párizsban.

Kapcsolódó:

Nincs még vége: A kínai rendőrök mellet valami egészen ijesztő is érkezik velük

Itt van Orbán botrányos kínai interjúja: Így vágja taccsra Magyarországot a miniszterelnök a következő években