Ez a gyors és egyszerű hideg gyümölcsleves tökéletes választás a forró nyári napokra. Ráadásul rendkívül egészséges és laktató is: ez a recept joghurttal vagy kefirrel készül, folyadékbevitelforrás, a mentalevél különleges, frissítő íze pedig végképp felteszi az i-re a pontot. Élvezd!
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli
Íme, a gyümölcsleves recept:
Hozzávalók
500 g vegyes friss vagy fagyasztott gyümölcs (eper, málna, áfonya, meggy stb.)
500 ml natúr joghurt vagy kefir
200 ml tej vagy mandulatej
2-3 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
1 teáskanál vanília kivonat
Fél citrom leve
Friss mentalevelek (opcionális, díszítéshez)
Kapcsolódó: Ezzel a trükkel készül a legfinomabb palacsinta: Mintha piskóta lenne, olyan puha
Elkészítés
Gyümölcsök előkészítése: Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, hagyd egy kicsit felolvadni. Friss gyümölcs esetén alaposan mosd meg őket.
Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta
Hozzávalók összekeverése: Tedd a gyümölcsöket, a joghurtot vagy kefirt, a tejet vagy mandulatejet, a mézet vagy cukrot, a vanília kivonatot és a citrom levét egy turmixgépbe.
Turmixolás: Turmixold össze az egészet sima, krémes állagúra.
Hűtés: Ha van időd, hűtsd a levest a hűtőben kb. 30 percig, hogy igazán frissítő legyen, de azonnal is fogyasztható.
Tálalás: Öntsd a levest tálakba, és díszítsd friss mentalevelekkel, ha szeretnéd.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: minden-egyben.com