Nyami.

Sokan ismerjük az általában strandon kapható palacsinták elképesztően puha tésztáját, amit szeretnénk mi is ugyanígy elkészíteni otthon. A palacsinta sütés bár egyszerűnek tűnik, sokunknak meggyűlik vele a baja. Nem elég, hogy néha leragad, megég egy-egy helyen; túl vastagra sikerül, olykor a tészta minősége is hagy némi kivetnivalót. Tapasztalat és gyakorlás révén ezeken mind tudunk javítani, ám a tészta kiváló állagának eléréséhez egy apró trükköt szokás bevetni.

Az elképesztő puha palacsinta titka pedig, hogy tejet vagy ásványvizet kell önteni a nyers tésztakeverékbe.

Íme, a legfinomabb palacsinta receptje:

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Hozzávalók

kb. 60dkg liszt,
3 tojás,
jó csipet só,
kevés cukor,
kocka élesztő fele.
Tej és bubis ásványvíz felesben.
1-2 kanál étolaj.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Elkészítés

Összekeverjük az alapanyagokat jó simára (én géppel szoktam), majd kb. jó fél órát pihentetjük és jöhet a sütés. 😋

Egy nagyobb sütővel kb. 22 jön ki belőle.

Kapcsolódó: Íme, az isteni mátrai borzaska: A háziasszonyok erre a receptre esküsznek

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: minden-egyben.com