Rossz körülményekre panaszkodnak a sportolók.

Thomas Ceccon, az olasz úszó, aki idén, a párizsi olimpiai játékokon aranyérmet nyerve hívta fel magára a figyelmet, az Olimpiai Faluban tapasztalt kényelmetlenségekre is rávilágított.

A Sky News Australia jelentése szerint Ceccon úgy döntött, hogy inkább a parkban, a fűben szundikál, mintsem a sportolóknak fenntartott szobában aludjon.

Kapcsolódó: Íme, Kós Hubert édesanyja: A lelátón kiragyogott szépségével

Nem kielégítő a sportolók ellátása

Thomas Ceccon két érmet is szerzett az olimpiai játékokon, köztük egy aranyat a 100 méteres hátúszásban. Az Olimpiai Faluban tapasztalt körülmények – a kemény ágyak, a légkondicionálás hiánya és a nem kielégítő étkezési lehetőségek – viszont komoly kellemetlenségeket okoztak számára.

Kapcsolódó: Mi a frász folyik itt? Hámori Lucának komoly döntést kellett meghoznia

Az úszó a hőmérséklet és a zaj miatt panaszkodott, miután szerdán nem sikerült kvalifikálnia magát a férfi 200 méteres hátúszás döntőjébe.

„Nincs légkondicionáló a faluban, meleg van, az étel rossz”

– panaszkodott Ceccon.

A valóság, amit nem mindenki tud

„Sok sportoló emiatt költözik el: nem kifogás vagy mentség, hanem a valóság, amit talán nem mindenki tud.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ceccon Thomas (@ceccon_thomas) által megosztott bejegyzés

„Csalódott vagyok, hogy nem jutottam be a döntőbe, de túl fáradt voltam. Nehéz aludni éjszaka és délután is. Általában, amikor otthon vagyok, mindig alszom délután: itt azonban nagyon küzdök a meleg és a zaj miatt”

– mondta.

Kapcsolódó: A kommentelők beindultak a fallosza miatt világhírűvé váló rúdugró miatt

Nem bírta tovább

A kényelmetlen szállás ellen tiltakozva Ceccon a parkban, egy pad mellett terítette le egy fehér törölközőt, és ott pihent, szimbolikusan érzékeltetve az Olimpiai Falu körülményeivel szembeni elégedetlenségének.

A szemfüles rajongók megörökítették az olimpikon cselekedetét és feltöltötték a róla készült fotót a közösségi oldalakra, ahol futótűzként kezdett el terjedni.

Thomas Ceccon/Instagram

Megszólalt egy magyar sportoló

A magyar származású Szőcs Bernadette a Guardiánnak nyilatkozott az Olimpiai Faluról:

„Nincs légkondicionáló, csak egy ventilátor, ami nem elegendő. Valahogy szerencsénk volt, hogy nem volt olyan meleg kint, így nem volt szükségünk annyira rá, de most meleg van, és érezni lehet, hogy túl meleg van a szobában.”

„[A ventilátor] nem elég erős, és amikor rád irányul, akkor jó, de amikor elfordul, már nem érzed. Éjszaka nyitott ajtóval alszunk. A szobák kicsik, és ketten vagyunk benne”

– tette hozzá Bernadette, aki Romániát képviseli asztali teniszben.

Forrás: twice.hu

Kiemelt kép: Instagram