Kiszivárogtak a vágatlan képsorok.

Már több mint 10 éve megfigyelhető, hogy a közszolgálati média elfogult a kormányzati politikát tekintve, így működésük során ennek érdekei elsőbbséget élveznek. A 444.hu birtokába jutott az MTVA stúdiójának egy anyaga, amelyen a Híradó május 2-ai adásának vágatlan részletei láthatóak. A képsorok tökéletesen alátámasztják a jelenséget.

A riporter a Budapesten közlekedőket kérdezte: mi a véleményük arról, hogy a BKK (és a főváros ellenzéki vezetésű önkormányzata) örökre kitiltaná az autósokat a Lánchídról?

Az adásba került anyagból az rajzolódott ki, hogy az utca embere nem örül az intézkedésnek.

„Hát, igazából szóhoz sem jutok.”

„Borzasztó…”

„Hát nem örülök neki.”

– sorolták a megkérdezettek. A vágatlan képsorokból azonban kiderült, hogy a válaszok hosszabb vélemények egy-egy kiragadott részletei voltak.

Így például a hölgy, aki nem örült a lezárásnak, a kivágott részekben arról beszélt, hogy megérti a döntést, hiszen a hídnak is megvan az értéke.

A riporter gyorsan rákérdezett, hogy véleménye szerint a dugók is az intézkedés miatt alakultak-e ki. Az autós szerint részben igen, de Budapest egész közlekedése javításra szorul. Ő összességében nincs oda az elzárásért, de

nem is használná napi szinten az átkelőt.

Egy elektromos autót vezető férfi teljesen egyet ért az intézkedéssel, ezt röviden közölte is a riporterrel. Az ő véleménye végül nem került bele az adásba.

A Híradó szerint a fővárosi sofőrök tiltakoznak. Bár sokan nem örülnek a híd elzárásának, a megkérdezettek között nem észlelhető az az óriási ellenállás, amelyet a műsor elején beharangoztak.