Érdekes dolgokat ígérnek.

A vilniusi NATO-csúcs után hazasiettek Orbán Viktorék, hogy csütörtökön egy kihelyezett kormányülés keretében tárgyaljanak a lakosságot rendszerint gyökeresen érintő legújabb döntéseikről.

Többek között a miniszterelnök is megosztotta követőivel, hogy a napokban újabb döntésekre számíthatnak a kormánytól, legújabb Facebook-bejegyzésükben pedig friss részleteket közöltek a „védelmi költségvetésükről” (?).

Mint írták, az Országgyűlés elfogadta a dokumentumot, így Orbánék állítják, hogy jövőre megvédik a magyar családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket, a rezsitámogatást, és az ország biztonságát.

Ezek a kijelentések több szempontból is érdekesek:

Az ország biztonsága, különösen a migráció kérdése folyamatosan terítékre kerül. Deutsch Tamás nemrég nyilatkozott arról, hogy a kötelező betelepítési kvótával és a migránsgettókkal kapcsolatos brüsszeli intézkedéseket nem fogják végrehajtani.

A nyugdíjakkal összefüggésben a napokban egy szakértő figyelmeztette az időseket, hogy szerinte nem lesz évközi, nyári rendkívüli nyugdíjemelés, sőt abban sem biztos, hogy novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció.

A munkahelyek védelménél félő, hogy a státusztörvény elfogadás miatt rengeteg pedagógus fogja elhagyni a pályát – az oktatási terület különös veszélyben van, hiszen rengetegen nyújtották be a felmondásukat a Belügyminisztérium terve miatt.

A rezsivédelemnél a gáz ára okoz komoly fejtörést: az utóbbi időben folyamatos drágulást figyelhettünk meg, ugyanakkor tavaly csökkent is a hazai gázfogyasztás.

A családtámogatások kérdése folyamatosan napirendre kerül. Gulyás Gergely pár hete bejelentette, hogy a kormány szigorít a csok és a babaváró hitel szabályain.

A kormányzat bejegyzése alább olvasható: