A miniszter asszony felszólította az Európai Bizottságot.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebookon jelentette be, hogy levelet írt az Európai Bizottságnak arról, hogy szerinte a kormány maradéktalanul teljesítette az igazságügyi mérföldkövek keretében lefektetett összes vállalását. A miniszter bejegyzésében többek között azt is írta, hogy „itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!”.

Varga arról is beszámolt, hogy levelét Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztosnak küldte meg, akit „tájékoztatott” arról, hogy „Magyarország maradéktalanul végrehajtotta az igazságügyi mérföldkövekben lefektetett valamennyi kötelezettségvállalását”.

Varga Judit bejegyzését alább közöljük:

„Itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat‼️

🖋️Levelet írtam Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztosnak, akit tájékoztattam arról, Magyarország maradéktalanul végrehajtotta az igazságügyi mérföldkövekben lefektetett valamennyi kötelezettségvállalását.

➡️ Az igazságügyi csomag májusi elfogadását követően megtörtént a vállalások gyakorlati átültetése is a magyar igazságszolgáltatási rendszerbe, ezzel minden adott ahhoz, hogy a Bizottság elindítsa a Magyarországnak járó pénzek kifizetését.

❗️A magyar és európai baloldal nyomásgyakorlása és az uniós intézmények folyamatos időhúzása ellenére a Kormánynak sikerült a Bizottsággal szorosan együttműködve, a konstruktív szakmai párbeszéd keretében eddig minden vállalását teljesítenie,

ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat. 🇭🇺✌🏻”

(Varga Judit/Facebook)