A gyógyító szerint az érzelmek és a szavak hatással vannak a szerveink, sejtjeink működésére.

A félelem ellenszere a szeretet, a hit, a megértés, amelyek megszabadítják testünket a dühtől, amely az egész lényünket megmérgezi.

Edgar Cayce amerikai neves spirituális gyógyító szerint a negatív érzelmeknek mihamarabb véget kell vetni, különben többféle betegség fog minket megtalálni. Úgy gondolja, minden atom saját energiával rendelkezik, amelyek kölcsönhatásban vannak a Univerzum összes atomjával.

A spirituális gyógyító szerint az endokrin mirigyeknek nagy szerepük van az egészség megőrzésében, ezért kiemelt figyelmet érdemelnek.

A félelem, a düh, az irigység olyan negatív érzelem, amely a sejtjeinkre, belső elválasztású mirigyeinkre, illetve szinte az összes szervünk működésére is károsan hatnak.

Cayce úgy gondolja, hogy az agyalapi mirigy működése szorosan kapcsolódik a fényhez, és leginkább csendben képes fejlődni. A tobozmirigy szabályozza a fogantatást, a pajzsmirigyek akkor válnak aktívvá, mikor fontos döntést kell meghozni. A csecsemőmirigy a szívműködéssel kapcsolatos. A mellékvesék az érzelmi központunkat jelképezik. A Leydig-sejtek pedig a férfi-nő kapcsolat egyensúlyára vonatkoznak.

A gyógyulást akkor érhetjük el, ha a csakrákat tisztító, pozitív energia áramlik át. Ezt rendszerint meditációval és/vagy imádkozással érhetjük el.

Miatyánk ereje, hatása

Cayce tanulmányaiban kifejtette, hogy a Miatyánk imádság mondása közben egyes szavak gyógyító mantrákként hatnak, tehát a rezgésszámuk megegyezik az előbb felsorolt mirigyek, sejtek rezgésszámával, tehát tisztulást, jobbulást idézhetnek elő a szervezetben

E szerint:

“Mi atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved”, a toboz mirigyre van jó hatással.
A “jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is”, a pajzsmirigyekre hat.
A “mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”, ez a hormonális és szex csakrákra érvényes.
“És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”, a mellékvesékre, azaz érzelmi központunkra van pozitív hatással.
“És ne vígy minket kísértésbe”, ez a Leydig-sejtekre vonatkozik.
“De szabadíts meg a gonosztól”, a mondat a csecsemőmirigyet érinti.
Végül a “Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké ámen” zárómondat a pajzsmirigyek, az agyalapi mirigy és a toboz mirigy tisztulását segíti elő.

Az imádkozás tehát megváltoztathatja az imádkozó mentális állapotát és fizikai testét. Cayce sok esetben az alternatív terápiákat javasolja, mint gyógyulási út, így beszél a fitoterápiáról, diétás terápiáról, agyagkezelésről, beöntésről, masszázsról, kristályterápiáról, színterápiáról, zeneterápiáról, aromaterápiáról és a hangterápiáról.

Fotó: Edgar Cayce/lethbridgenewsnow.com

Fordítás: Filantropikum.com