A műsor bojkottja szerveződik az interneten az amerikai Dancing with the Stars rajongói által.

Nemrégiben az ABC tévétársaság jelentette be az új évad szereplőit, köztük Anna Szorokint, a világhírű szélhámos nőt, akit 2019-ben elítélt a bíróság, mert 275 ezer dollárt (93 millió forint) csalt ki magánszemélyektől.

Kapcsolódó: Gáspár Győző kifakadt: „Felcsinált egy 22 éves lányt… és most olyan boldog, hogy elhagyta a feleségét”

Így csalt ki rengeteg pénzt

A Németországban élő Szorokin egy átlagos orosz családból származik, aki Anna Delvey néven német örökösnőnek adta ki magát, azt hazudva, hogy apja olajmágnás, így ő egy 60 millió eurós (23 milliárd forint) örökség várományosa. Ezzel sikerült bekerülnie a New York-i felső tízezerbe, ez által vette rá az embereket arra, hogy fedezzék a ruházkodását, a szállodaszámláját és külföldi utazásai költségeit.

Az ámokfutása olyan profi és arcátlan volt, hogy a történetéből a Netflix nagy sikerű sorozatot forgatott Az örökösnő álarca mögött címmel.

Kapcsolódó: Az űrből is látszik Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea otthona: Ennyit ér a 900 négyzetméteres palotájuk

A kisemberek bosszúja?

Nagy felháborodást keltett azonban, hogy Anna csillogó televíziós show-ban riszálja majd magát Ezra Sosa profi táncos partnereként. Az álörököst a börtönből 2022-ben házi őrizetbe helyezték, ám Anna házi őrizetét az elmúlt hetekben feloldották, lehetővé téve, hogy részt vegyen a műsorban, lábpereccel a bokáján.

Kapcsolódó: Őrjönghet Mészáros Lőrinc: Most szivárgott ki Várkonyi Andrea kínos húzása

Szorokin szerepléséről napok óta terjedt a pletyka, majd miután bejelentették a fellépőket,

– köztük az Oscar-jelölt Eric Roberts-et, az olimpikon Ilona Mahe-t és Tori Spelling-et, a Beverly Hills 90210 főszereplőjét –, a Redditen néhányan a műsor bojkottjára szólította fel a nézőket. Rövid idő alatt több ezren csatlakoztak a felhíváshoz.

Mindent a pénzért?

A felháborodást arra irányul, hogy egy jogerősen elítélt, a büntetését töltő bűnözőt sztárként kezel az ABC csatorna – amely ráadásul családbarát tévéként hivatkozik magára.

Natalie Maniscalco, a blue­PRInt kommunikációs cég vezetője szerint a tévétársaság öngólt lőtt Szorokin szerződtetésével:

Ez kétségtelenül egy elhibázott PR-kísérlet, ami komoly etikai aggályokat vet fel. Azt az aggasztó üzenetet küldi, hogy hazánkban az ember cselekedeteinek kevés következménye van

– nyilatkozta a szakember hozzátéve, hogy a szélhámos könyv- és filmszerződést kapott, most pedig a Dancingben szerepel. Ezekért jelentős összegeket kap, vagyis elítéltként meggazdagodott.

A szélhámos nő nem kérte a celebek életét, de megkapta

Nem kértem, hogy a Netflix filmet forgasson a történetemből, egyszerűen csak megtörtént, és azóta kicsúszott az irányítás a kezemből

– nyilatkozta Szorokin a BBC-nek, miután kijött a börtönből.

Forrás: blikk.hu