Nem félősek: a Legfelsőbb Bíróság alagsorába beköltözve lopták az áramot a kriptobányászok

Sokallták az áramszámlát.

Nem félősek: a Legfelsőbb Bíróság alagsorába beköltözve lopták az áramot a kriptobányászok

A varsói rendőr-főkapitányság épülete után újabb olyan hivatalos szerv épületét találtak maguknak a lengyel kriptobányászok, ahonnan lopni tudják az áramot. Ezúttal a szintén a fővárosban lévő Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság épületében követték el az ipari méretű áramlopást.

A tvn24 közlése szerint a kriptobányászok számítógépeire egy műszaki dolgozó lett figyelmes idén augusztusban a bíróság épületének alagsorában, a legértékesebb gépeket pedig a szellőzőrendszerbe rejtették el az elkövetők.

Információk szerint az eszközöket, a helyet jól ismerő korábbi kivitelező két munkatársa helyezhette el, azonban még folyik a nyomozás, csak a lezárást követően történhet vádemelés. Az eszközök csatlakoztak az internethez is, de a bíróság kiberbiztonságát nem érintették.

Egyelőre tisztázatlan, hogy mióta működtek a kriptobányász gépek az épületben, illetve pontosan mennyi áramot loptak velük az elkövetők, de az előzetes információk szerint havonta akár több ezer złotyit, azaz több százezer forintot égethettek el saját fogyasztásukra.

Forrás: origo.hu