A sütőtök szezonban bizony megeshet, hogy megmarad valamennyi belőle, amit nem szeretnénk kidobni. Ezzel a recepttel viszont pikk-pakk felhasználhatod a megmaradt sütőtököt, nem sok minden kell bele, a gyerekek pedig imádni fogják!

Íme, a Sütőtökös kevert sütemény recept, csoki öntettel:

Hozzávalók:
1 darab 20 x 30 cm-es tepsihez
+
400 g sütőtök
5 db tojás

200 g kristálycukor
12 g vaníliás cukor

50 ml étolaj

½ db narancs leve

300 g finomliszt

1 csipet só

2 tk mézeskalács-fűszerkeverék

8 g sütőpor

A forma kikenéséhez:
1 ek vaj
1 ek finomliszt

Az öntethez:
60 g vaj
50 ml víz
25 g kakaópor
60 g porcukor

A sütőtökös kevert süti első lépéseként a sütőtököt kis darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre, amíg a tök meg nem puhul. A tojást kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3 perc alatt egy robotgép segítségével, majd belecsorgatjuk az olajat és a narancs levét, és ezzel is elkeverjük.

A lisztben elkeverjük a sót, a mézeskalács-fűszerkeveréket, a sütőport, és 3 adagban a tojásos masszához keverjük. A tököt egy botmixer segítségével pépesítjük, és a robotgéppel ezt is a masszához keverjük.

A tepsit kikenjük a vajjal, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát. 180 fokra melegített sütőben, légkeverésen 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük a tepsiből és hagyjuk kigőzölögni.

Az öntethez a vajat, a vizet, a kakaóport és a porcukrot egy gyorsforralóba tesszük, és egy habverő segítségével kevergetve közepesen erős hőfokon összemelegítjük. A kissé kihűlt piskótát az öntettel tálaljuk.

Kiemelt kép: streetkitchen.hu
Forrás: streetkitchen.hu