Tech: Így lehet elpusztítani egy vadiúj okostévét

Hozzá kell szokni az újdonságokhoz.

Tech: Így lehet elpusztítani egy vadiúj okostévét

Nagyon fájdalmas, de sokak számára hasznos és komikus videót osztott meg a TikTokon egy nő, amelyben a saját példáján keresztül mutatja be, hogy mi történik a QLED tévé elején lévő polarizációs fólia leszedése esetén:

@kumalashstudio I feel like I can talk about this now since its been a while. WHY was there not a sticker on the front that said this is not a protective plastic. Do not remove 😭 #movingtospain #usatospain ♬ original sound – 🇺🇸KUMA|Life & Lashes in 🇪🇸

A nő és a férje egy 2021-ben gyártott Samsung Q68A okostévét vettek újonnan, a kicsomagolását követően azonban olyan érzésük támadt, hogy van az elején egy kijelzővédő fólia, amit le kellene szedni. A kijelzővédő használata nem hallatlan, ám az eltávolítása során feltűnt, hogy a már leszedett fólia nélkül csak fehéren világít a megjelenítő.

EKKOR MÁR KÉSŐ VOLT A BÁNAT, A VÉLETLENÜL ELTÁVOLÍTOTT POLARIZÁCIÓS FÓLIA JÓVOLTÁBÓL LÁTHATÓ A MEGJELENÍTŐ KÉPE.

Kellemes meglepetésre a Samsung hajlandó volt kicserélni a tönkretett televíziót, a nő szerint nem úgy tűnt, mintha újdonság lett volna az ügyfélszolgálatos számára a leszedett polarizációs fólia problémája. Ezen túlmenően egy műszaki boltban dolgozó kommentelő is azt állította a videó alatt, hogy jó néhány alkalommal találkozott már hasonló esettel, és nem is érti, hogy miért ilyen egyszerű a kritikus fontosságú fólia eltávolítása.

A tévéken levő kijelzővédő és polarizációs fóliák megkülönböztetéséről a Samsung is készített egy ismeretterjesztő videót, érdemes megtekinteni a fóliahuzigálás elkezdése előtt:

Forrás: origo.hu