Ilyet még nem láttál: gyönyörű vendégváró rózsafánk recepttel

Kevesek ismerik ezt a fánkkülönlegességet, pedig nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek tűnik.

Ilyet még nem láttál: gyönyörű vendégváró rózsafánk recepttel

A rózsafánk már majdnem annyira szép, hogy nincs is szívünk megenni. Kevés családban szokás készíteni, pedig lenyűgöző desszert lehet a mindennapokban, ha vendéget várunk, vagy akár batyus bálra megyünk a farsangi időszakban. Sokan valószínűleg első ránézésre túl bonyolultnak vélik, pedig ahogy az alábbi videón is látszik, pofonegyszerű elkészíteni egy kezdő háziasszony számára is, nem utolsó sorban pedig rettentően finom.

Rózsafánk recept

Hozzávalók

Elkészítési idő:60 perc
30 fánkhoz

A fánkhoz

250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só

A sütéshez

étolaj
A díszítéshez
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés

1. lépés
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

2. lépés
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát – asztalon gyúrni könnyebb.

3. lépés
Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.

4. lépés
A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.

5. lépés
Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.

6. lépés
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.

7. lépés
A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.

8. lépés
A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.

9. lépés
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!

10. lépés
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: cookpad.com