Idén a farsangi időszak a mai nappal, húshagyó keddel zárul. Általánosan minden évben vízkereszt ünnepétől húshagyó keddig tart a télbúcsúztató ünnepkör, amikor is számos bál, program és fesztivál zajlik szerte a világon, hazánkban a legismertebb megmozdulás a Mohácsi Busójárás, amely idén február 8.-án kezdődött és szintén a mai nap, február 13.-án fejeződik be. A hagyományos farsangi fánk a szalagos fánk, de ezt is megbolondíthatjuk töltelékekkel, amelytől igazán ellenállhatatlanná válik.

Íme, a vaníliás, csokoládés és lekváros szalagos töltött fánk receptje, búcsúzzunk el az idei téltől és farsangi időszaktól egy kis finomsággal:

HOZZÁVALÓK
A fánkhoz:
3.3dkg élesztő
3dl langyos tej
60dkg liszt
4ek cukor
4db tojássárgája
0.5dl rum
1csip só
1db narancs vagy citrom reszelt héja
8dkg olvasztott vaj
A sütéshez:
1l étolaj
A vaníliás töltelékhez:
2db tojássárgája
2ek kristálycukor
1.7dkg étkezési keményítő
2dl tej
1tk vaníliaőrlemény
1ek vaj
A csokis töltelékhez:
10dkg étcsokoládé
10dkg habtejszín
A lekváros töltelékhez:
20dkg baracklekvár

Itt pedig egy videó arról, hogyan tudod elkészíteni a fánkokat:

A díszítéshez:
porcukor

Forrás: mindmegette.hu