Nyami!
Mindenki tisztában van vele, hogy hiába lehet mindent megkapni a boltokban, az otthon készített ételeket nehéz felülmúlni.
A fahéjas csigát mind ismerjük, és bár szinte minden pékség árulja, az áremelkedések miatt sokszor már nem éri meg őket megvenni. Otthon akár egy nagyobb adagot is készíthetünk a saját ízlésünk szerint. Illetve így garantált az is, hogy jut néhány frissen és meleg csiga is a családnak.
Íme, a könnyen elkészíthető isteni fahéjas csiga receptje:
HOZZÁVALÓK
Elkészítési idő: 120 perc
8 adag
A tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 ek cukor (+ az élesztőhöz)
1 csipet só
2 db tojás
10 dkg vaj
A töltelékhez:
10 dkg vaj
2 ek őrölt fahéj (csapott)
15 dkg porcukor
A tetejére:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A fahéjas csiga elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, és kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a fahéjas csigákat. Még forrón megkenjük vaníliás cukros tejjel, ettől finomabb és még puhább lesz.
+Tipp: Ha kerülöd a cukrot, és a finomlisztet, bátran helyettesítheted őket édesítővel és teljes kiőrlésű liszttel is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: mindmegette.hu