Rád illenek az állítások?

Hozzáértő asztrológusok szerint, minden csillagjegynek vannak olyan alapvető vonásai, amely a jegy minden szülöttjeire érvényesek. Ezek a megállapítások hosszú ideje élnek a köztudatban, de vajon rejlik bennünk igazság?

A nagy személyiséghoroszkóp csillagjegyek szerint:

Kapcsolódó: 3 csillagjegy, akiknek élete hamarosan örökre megváltozik: Komoly pénzügyi és érzelmi fordulatra számíthatnak

KOS

Uralkodó bolygó: Mars
Elem: Tűz
Színei: Tüzes színek, vörös

Az Aries angol neve a Kos, ami a görög „are” szóból ered, ami dühöt jelent. Nem véletlen, hogy a háború görög istenét Árészként is ismerjük, akit a rómaiak Marsként tiszteltek, ezért a Kos uralkodó bolygója a Mars. A Kos személyisége hirtelen haragú, ösztönös és képes eltiporni mindenkit, aki útjába áll. Nem retten vissza a kihívásoktól, sőt, szereti érezni, hogy képes valakin felülkerekedni. A győzelem önmagában nem annyira fontos számára, mint például az Oroszlán számára, inkább az odavezető út jelent számára értéket. Gyakran nekimegy a falnak (nem véletlen az elnevezése), és nem tolerálja, ha mások megmondják neki, mit tegyen.

Kapcsolódó: Pénzhoroszkóp: Így tudsz több pénzt szerezni a csillagjegyed szerint

Ha szabadságát veszélyben érzi, könnyen kijön sodródva. Nagyon nyugtalan természet, az inaktivitás bosszantja, és mindig versenyt fut mindenki mással, mert ez ad neki energiát. A Kosok közülük a legdetermináltabbak: elérnek mindent, amit akarnak, és általában nem érdekli őket, milyen áron. Amikor már mindent elértek, gyakran hiányérzetet éreznek, és új kihívások után néznek. Annak ellenére, hogy szereti az önállóságot, ugyanolyan fontos számára a társaság és sok barát (valamint ellenség) körülötte: ahogyan a tűznek oxigénre van szüksége, úgy a Kosnak is emberekre van szüksége. A szerelemben nehezen találja meg a társát. Szenvedélyes természete miatt nehezen tesz különbséget a sz*x és a szerelem között. Ráadásul igazi vadász, szeret hódítani. De ha megtalálja párját, hűséges és szenvedélyes társ lesz, akivel sosem lehet unatkozni.

Pexels kép: Egy lány hátulról látható, leengedett karokkal sétál az erdőben.

BIKA

Uralkodó bolygó: Vénusz,
Elem: Föld
Színei: Mély zöld, barna, őszi színek

A változásokhoz nehezen alkalmazkodik, és általában értetlenül áll az új helyzetek előtt. Mindig alapos, gyakorlatias és türelmes, ugyanakkor makacs is lehet, talán a legmakacsabb az összes jegy közül. Nem foglalkozik túlzottan a szentimentalizmussal, inkább két lábbal áll a földön, és nem várhatunk tőle nagy lelkesedést. Furcsán néz azokra, akik ugrálnak örömükben, de ez nem jelenti azt, hogy érzéketlen vagy kevésbé szerető lenne. Ellenkezőleg, a jegy szülöttjei szenvedélyesek és rendkívül hűségesek. Szerelmükért és bizalmukért keményen kell dolgozni. Ám ha ezt egyszer elérjük, életre szóló, odaadó, szenvedélyes és melegszívű társra számíthatunk, aki nagyra értékeli bennünket.

A Bikák kitartóak és szívósak: képesek nagyszerű ötletek megvalósítására, és sosem adják fel könnyen. Értékelik a kényelmet, a munka eredményeit és a pénzt. A Bika mitológiai értelemben a termékenységet jelképezi, és ezt a realista és mélyérzelmű személyiség jellemzi. Így a Bikákból remek családanya vagy családapa lesz. Ráadásul erős birtoklásvágy is jellemzi őket. Akkor érzik magukat biztonságban, ha emberek, értékek és tárgyak veszik őket körül.

IKREK

Uralkodó bolygó: Merkúr
Elem: Levegő
Színei: Világosszürke, égszínkék

Merkúr római megfelelője Hermész, aki az istenek hírnöke volt és jó beszédkezességével mindig elérte, amit akart. Ő a beszéd és írás istene is, ami remek példája annak, hogy az Ikrek jegy szülöttei milyen jók a kommunikációban. Könnyen köt ismeretségeket és barátságos, ami annak köszönhető, hogy szeret beszélni és hallani saját hangját.

A tudásvágy az egyik fő jellemzője, minél többet tud, annál jobban érzi magát. Mindig mindent és mindenkitől mindent tudni akar, ezért mindig jól tájékozott. Alkalmazottként kiválóan hasznosul az a cég, amelyik alkalmazza, hiszen mindig retteg attól, hogy lemarad valamiről, ezért örökmozgó. Általában rohanó életmódot folytat, nem szívesen pazarolja drága idejét főzésre vagy sütésre. Stílusa hízelgő és kedves, még azzal is, akivel nem olyan jóban van, hiszen nem okoz neki gondot más arcot mutatnia ellenségeinek. Általában nem veszik tolakodónak közlékenységét, de előfordulhat, hogy másokat bosszant azzal, hogy nem hagyja szóhoz jutni őket. Intellektuális hozzáállását okoskodásnak találhatják más jegyek. A szerelemben gyakran hiányzik belőle az igazi ragaszkodás, nehezen marad meg egyvalaki mellett. Inkább a változatosságra szavaz. Viszont a hosszú pórázt hűséggel jutalmazza.

Kapcsolódó: Áprilisi pénzhoroszkóp: 3 csillagjegynek busás összeg ütheti a markát

RÁK

Uralkodó bolygó: Hold
Elem: Víz
Színei: Pasztell színek, ezüst

A Rákok rendkívül érzékenyek és könnyen megsértődhetnek, ami a lazább, viccesebb jegyeket kifejezetten bosszantja. Gyakran bizonytalanok, és vágyakoznak az irányításra, valaki más döntéseire támaszkodnak. Hangulatuk olyan változó, mint a Hold felszíne. Nagyon ragaszkodnak, főleg a múltbeli dolgokhoz: gyermekkorukhoz, régi barátaikhoz, családtagjaikhoz. Nem szeretnek elköltözni a számukra ismerős környezetükből, és nem barátkoznak könnyen. Bár általában nem is igénylik. Viszont az életükben régóta jelen lévőkkel szemben bensőséges, odaadó viszonyra vágynak. Különféle tárgyakhoz is erősen ragaszkodhatnak; hajlamosak a gyűjtögetésre, a szortírozás nem az erősségük.

Visszahúzódó személyiségük miatt nehezen ismerkednek, így sok időbe telhet, mire akár rövidtávú kapcsolatba is belekeverednek. Komoly kapcsolatban odaadóak, önfeláldozóak és gyengédek. Minden napjukat romantikával színesítenék, ha tehetnék. Az összes jegy közül a leginkább családszeretőek. A legteljesebbnek akkor érzik magukat, amikor otthont teremtenek: szívesen végeznek házimunkát, foglalkoznak lakberendezéssel, főznek, és általában gondoskodnak.

OROSZLÁN

Uralkodó bolygó: Nap
Elem: Tűz
Színei: Aranysárga, narancssárga

Az Oroszlánok kedvesek és szeretetteljesek: mindig igyekeznek elkényeztetni szeretteiket, hogy jól érezzék magukat. Bőkezűségük kiemelkedő tulajdonságuk közé tartozik. Emellett az Oroszlánok kiváló társaság, humorosak és vidámak. Életvidámság sugárzik belőlük, és mindent kipróbálnának, ha tehetnének. Senki sem értékeli annyira a szórakozást, a finom ételeket, a szép ruhákat és a pihenést, mint ők.

Ugyanakkor mindig a középpontban akarnak lenni, mindenki tetszését szeretnék elnyerni. Akkor érzik jól magukat, ha rivaldafényben vannak és csodálják őket. Örömüket lelik abban, ha megmutathatják, hogy ők többet és jobbat érdemelnek. Imádják az első helyet és mindig felül szeretnek kerekedni. A birtoklásvágy is erősen él bennük. Ugyanakkor sosem sunyik: ha támadnak, azt mindig nyíltan teszik, bár sokszor csak azért, hogy legyen közönségük. Ha egy Oroszlán jegyűt meg akarunk hódítani, dicsérjük és becézzük sokat. Ezt nagylelkűséggel és udvariassággal fogja viszonozni. Ezeket a nagy cselekedeteket ugyanúgy elvárja a másiktól is. Ha úgy érzi, hogy nem kapja meg, büszkén visszavonul.

Kapcsolódó: Megérkezett a nagy áprilisi horoszkóp – Jelentős változások és fontos felismerések várnak ránk

SZŰZ

Uralkodó bolygója: Merkúr
Elem: Föld
Színei: Világosbarna, homokszín, fehér

A gyakorlatias és rendszerető Szűz mindig óvatos és rendkívül precíz. Semmi sem megy át rajta, mert mindent aprólékosan átgondol és tervez. A munka az életének központi eleme, és kevés jegy szorgalmassága vetekszik vele. Nem értékeli túlzottan a szórakozást; ha nem érzi hasznosnak magát, az aggasztja és frusztrálja. Mindig tevékenykednie kell, mindig segítenie kell valakinek. Emiatt sokszor konfliktusba kerül azokkal, akik lazábbak vagy szenvedélyesebbek, például a levegő vagy tűz elemű jegyekkel.

Nagyon kevés emberben bízik meg, ezért nehéz meghódítani a szívét, és ha ez mégis sikerül, ne várjuk tőle, hogy miattunk felborítja a mindennapi rutinját. A tervezés és szervezés művészetében igazán otthon van. Nem okoz neki problémát a munka és a magánélet összehangolása. Azonban munkamániás hajlama miatt leginkább a munkának él, és hajlamos minden pillanatát a munkára fordítani. Kritikus természete miatt különösen idősebb korában nehéz vele egy fedél alatt élni. Pedáns és precíz, és ha valaki nem az, róla mindenképpen van véleménye. Remek vendéglátó, mert figyelmet fordít minden egyes apró részletre.

MÉRLEG

Uralkodó bolygója: Vénusz
Elem: Levegő
Színei: Kék, zöld

A Mérlegek fő célja mások elismerését kivívni és megfelelni az elvárásoknak. Nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogyan látják mások. Reméli, hogy elkerülheti a konfliktusokat, ha úgy él és viselkedik, ahogyan azt mások elvárják. Ennek megfelelően nem kedveli az összetűzéseket, számára rendkívül fontos a nyugalom és a béke. Stílusa kellemes, külseje vonzó, és humora szórakoztató. Barátságos és nyitott, ami vonzza az embereket – könnyedén ismerkedik.

Hajlamos elkerülni kötelezettségeit, és mindig talál kifogást, hogy miért nem teszi azt, amit kellene. Eleganciája, választékos öltözködése és beszéde elismerést vált ki otthon és munkahelyén egyaránt. Szereti az szerelmet és szívesen fejezi ki túláradó érzelmeit. Bár gyakran hajlamos abba a hibába esni, hogy nem partnerébe szerelmes, hanem a szerelembe magába. Kerüli a drámát, inkább a könnyed, vidám kapcsolatokra törekszik. Valószínűleg több versenytárssal kell számolnunk, ha egy Mérleg szívét szeretnénk meghódítani. Mivel szívesen flörtöl és igazi társasági lény. Mindig diplomáciai megoldásokat keres, kerüli a szélsőségeket.

SKORPIÓ

Uralkodó bolygó: Plútó
Elem: Víz
Színei: Vérvörös, fekete

A Skorpió rendkívül keményen dolgozik és gyorsan tanul. Óriási belső energiája mélyen összpontosul. Ez pedig nem mindig látszik kívülről, így sokan csodálkoznak azon, hogy milyen képességek rejlenek egy Skorpióban. Mindig képes megújulni és élvezi az elismerést. Gyakran vagy szeretik, vagy utálják, nincs köztes állapot vele. Szeret vitákba bonyolódni, és általában ő mondja ki az utolsó szót. Szívesen szúr bele másokba, kritizál, de saját magáról keveset árul el. Titokzatos és szűkszavú a saját érzéseivel kapcsolatban. Jó emberismerő, hamar kiszúrja a másik gyengeségét, amit ki is használ, mert fontos számára a hatalom. Érdeklik a misztikus, elvont dolgok, és hajlandó a végletekig kitartani az őt foglalkoztató ügyek mellett. Gyakran hiányzik belőle a bizalom, és utálja a kiszolgáltatottság érzését. A kapcsolatban nem lesz könnyű dolga a partnernek: a Skorpiók hajlamosak a konfliktusokra, amelyeket gyakran ők maguk generálnak.

NYILAS

Uralkodó bolygó: Jupiter
Elem: Tűz
Színei: Bíborszín, ibolyakék

A Nyilas jegy szülöttje optimista és tele van energiával. Élvezi az életet, és gyakran szókimondó, ami néha megbántja másokat. Ez azonban nem rosszindulatból fakad, egyszerűen csak nehéz számára visszafogni magát. Barátságos, vidám természete vonzza az embereket, akik szívesen töltik vele az időt.

Jó érzéssel tölti el, ha nyugodt környezetet teremthet szeretteinek. Fontos neki a függetlenség, és általában nem jellemző rá a féltékenység vagy a haragvás. Gyakran találkozhatunk lázadó és türelmetlen egyénekkel a Nyilasok között. Egy kapcsolatban arra vágyik, hogy társa ösztönözze, támogassa. Ám mégse avatkozzon bele alapvetően az életébe, és tartsa őt szabadon. Az éjszakákat hosszas beszélgetésekkel és szenvedélyes élményekkel tölthetjük együtt a Nyilasokkal. Kevésbé jellemző rájuk a romantika vagy az időérzék.

BAK

Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Elem: Föld
Színei: Hideg színek, szürke, méregzöld

A Bakok gyakran félreértelmezettek. Mivel nem fejezik ki érzelmeiket, sokan úgy vélik, érzéketlenek, pedig ez távolról sem így van. Valójában nagy érzéseiket zárják el magukban, gyakran hiányzik belőlük az önbizalom. Nagyon félnek a sebezhetőségtől és attól, hogy megbántják őket, így lelkileg sérüljenek. Az élet próbára tette a Bakokat, és megtanította nekik, hogyan küzdenek meg egyedül az élet kihívásaival. A Bakok látszólag barátságosak a felszínen. Ám közelebbi ismerőseik gyakran tapasztalják, hogy nehéz kihozni belőlük az érzéseiket.

Mindig uralkodik önmagán, konzervatív és a legpesszimistább jegy az összes közül, de ugyanakkor a legmegbízhatóbb is. Ha egy Bak jegyűvel megosztunk egy titkot, biztosak lehetünk benne, hogy a sírba viszi magával. Rendkívül önfeláldozó és hajlandó nagy áldozatokat hozni szeretteiért, anélkül, hogy hangosan beszélne róla. Félelmei között szerepel párja elvesztése. Gyakran féltékeny is, de ezt is olyan higgadtan és tartózkodón fejezi ki, hogy zavaró lehet például a tűz elemű jegyek számára.

VÍZÖNTŐ

Uralkodó bolygó: Uránusz
Elem: Levegő
Színei: Fémes és neonszínek

Nagy reformerek kerültek ki Vízöntők közül, mivel e jegy szülötteinek DNS-ébe bele van kódolva az újításokhoz való vonzódás. A különleges Vízöntő soha nem követi a tömeget, mindig saját útját járja, nem igazán törődik mások véleményével. Számára létfontosságú a függetlenség és a szabadság. Gyakran érdeklődik a feminizmus iránt, ugyanakkor egy különleges ajándékkal vagy randival megnyerhető a szíve. Ekkor örök társra találhatunk benne.

A Vízöntő jegyű egyének alapvetően optimisták, eredetiek és empatikusak. Mindenben és mindenkiben képesek meglátni a szépséget. Könnyű barátságba kerülni velük. A haragot nem őrzik, főleg azért nem, mert nagyra értékelik a barátságot. Hasonló gondolkodású társak nélkül szinte elképzelhetetlennek tartják az életüket. Barátaikat egyfajta védőhálónak tekintik, ami megvédheti őket az élet nehézségeitől. Nem lennének képesek érdekből fenntartani a kapcsolatokat.

HALAK

Uralkodó bolygó: Neptunusz
Elem: Víz
Színei: Tengerzöld

Személyisége nem annyira határozott, könnyen befolyásolható, ezért fontos, hogy pártársai ne éljenek vissza ezzel. Hajlamos az önbecsapásra és az illúziókba való menekülésre is. Nem igazán kiváló emberismerő, és a gyakorlatias megközelítés sem jellemzi. Ugyanakkor rendkívül kreatív és számos szép ötlete van. Bár a megvalósításra inkább másokat bízna.

Jó ízléssel rendelkezik, érzékeny a művészetek iránt. Bár bármit hajlandó lenne feláldozni szeretteiért, és jól érzi magát, ha teheti, gyakran hajlamos ezt hangsúlyozni. Noha néha hajlamos mártírként viselkedni. Nem fogadja el könnyen a viszonzást az áldozataiért. Gyakran előfordul, hogy csak sajnálkozásból marad valakivel. Ám ha valóban szereti a párját, minden szeretetét és támogatását feléjük árasztja.