A hercegné állapota nem lehet kielégítő, ugyanis Vilmos még októberre sem vállal nagyobb utazásokat.

Nem vállalt el egy hosszú utazást Vilmos

Vilmos herceg felesége március végén jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd, és a nyilvánosságtól távol szeretne gyógyulni. III. Károly királyi feladatai pedig Kamillára és Vilmosra hárultak, ami miatt Vilmos vett volna részt a Nemzetközösségi Kormányfői Találkozón, amit idén az óceániai Szamoán tartanak. A várttal ellentétben azonban Vilmos nem lesz jelen, mivel nem akarja egyedül hagyni a feleségét. Ez önmagában nem lenne probléma, ám az összejövetel 2024. októberében lesz, így Vilmos közleménye azt sugallja, hogy Katalin még fél év múlva sem lesz olyan állapotban, hogy magára hagyhassa.

Kapcsolódó: Vilmos herceg barátai ezért nem kedvelték Katalint: a hercegné nem mindenkit nyűgözött le személyiségével

Mi lesz Katalinnal?

A hercegné januárban esett át egy komoly hasi műtéten, ám arról nem közöltek részleket, hogy pontosan milyen beavatkozást hajtottak végre. Azóta kiderült, hogy a hercegné kemoterápiás kezelést kap, aminek elsősorban megelőző szerepe van. Így vélhetően minden érintett területet sikerült eltávolítani, és kizárólag a kiújulás lehetőségét szorítják vissza a kemoterápiával.

Kapcsolódó: III. Károly király állapota rettegésben tartja Vilmost és Katalint: Nagy a félelem a palotában

Vilmos érthetően módon aggódik feleségéért, és az ő egészsége a legfontosabb most. Így bár messze még az október, nem szeretne olyan feladatot vállalni, ami miatt távol kellene maradnia imádott feleségétől.

Kapcsolódó: Tombol a palota: Meghan Markle 1 milliós ruhában szegte meg a szigorú királyi protokollt – a hercegné olyat művelt, amit nem lett volna szabad

Mivel Katalin állapota nem pontosan ismert, nem tudható, hogy Vilmos csupán óvintézkedésből mondja le már most az októberi részvételt, vagy komoly oka van arra, hogy úgy gondolja, Angliában lesz szükség rá.

Forrás: colore.hu