A Fanta szelet nem a véletlennek köszönheti, hogy az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend a sütik világában. A gyerekek imádják a színes, zselés tetejét, az íze pedig kicsiket nagyokat egyaránt lenyűgöz. Kiváló tavaszi frissítő, ha az ember egy kis édességre vágyik. Könnyen elkészíthető, átlagos költségű sütemény.

Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet

Íme a fanta szelet receptje:

HOZZÁVALÓK

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

A tésztához:

6db tojás
6ek porcukor
1dl étolaj
4ek liszt
0.6dkg sütőpor
2ek kakaópor

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

A krémhez:

25dkg vaj
20dkg porcukor
50dkg tehéntúró
1.2dkg vaníliás cukor
1db citrom reszelt héja

A mázhoz:

8dkg vaníliás pudingpor
7dl Fanta szénsavas üdítő
4ek cukor

Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük. Egy 23 x 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a vajat, a porcukrot, a villával összetört túrót, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.

A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül, vagyis a pudingport a szénsavas üdítővel és a cukorral sűrűre főzzük. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapnunk, amelyet egy kicsit hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: mindmegette.hu