És pénzügyileg sem gebedünk bele.

A finom sajtos-burgonyakrokettet magában, szósszal és körettel is eheted, de a főzelékekhez is passzol. A burgonyás masszába ízlés szerint fokhagymát is tehetünk, különböző fűszerekkel ízesíthetjük. Nem nehéz elkészíteni, és fenséges íze van!

Kapcsolódó: Mentsd el a receptet: Leveles-sajtkrémes rúd gazdagon

Hozzávalók:
5 közepes méretű főtt burgonya
2 tojás
100 g zsemlemorzsa
100 g sajt
3 evőkanál liszt
olaj

bors

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük és pépesítjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a lisztet.

A sajtot szeletekre vágjuk.

Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet

A tojásokat felverjük. A burgonyás masszából vizes kézzel kroketteket formálunk, a közepébe pedig egy szelet sajtot teszünk. A megformázott burgonyás finomságokat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: minden-egyben.com