A Pa-Dö-Dö énekesnője még csak négy napja lett nyugdíjas, de máris sokkolta, hogy ennyivel akarják kiszúrni a szemét.

Kapcsolódó: Hatalmas fricska: Egy valódi kisnyugdíjas szólalt meg a kevés nyugdíjára panaszkodó Zalatnay Ciniről

Falusi Mariann a napokban a Heti Libazsír című YouTube- műsor vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy nemrég kezdte meg nyugdíjas éveit. A Pa-Dö-Dő énekesnője – akinek a haja színe épp oly sok színben pompázott, mint amilyen színes egyéniség ő maga is – komoly bírálatot fogalmazott meg a nyugdíj összegével kapcsolatban:

Nem számították bele a főiskolai időszakot valahogy. Nem tudom, hogy ezt hogy számolják ki. Az emberen nem látszik, hogy nyugdíjas, viszont az [meglátszhat], hogy mennyi nyugdíjat kap, és abból hogy fog tudni megélni, és itt nem magamról beszélek, mert hála a Jóistennek, ha az erőm engedi, akkor dolgozom, ameddig csak lehet.

– fakadt ki az énekesnő.

Kapcsolódó: Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget is

86 ezer forintra állapították meg a nyugdíját

„Ahogy elnézem a nyugdíjamat, élethosszig kell dolgoznom. De azért az a 86 ezer forint, amit én kapok nyugdíjnak, az nem hiszem, hogy olyan nagyon sok, amiből én nagyon meg tudnék jól élni”

– kezdte az énekesnő, aki számára érthetetlen, hogy a művészeknek miért van ilyen hánytatott sorsa a sportolókhoz képest.

Nem tudja, hogyan számolták ki

„Nem igazán tudom, hogy ebbe mit számolnak bele, hogy ezt hogy csinálják. Én csak egy évet voltam egyébként külföldön, egy évet dolgoztam külföldön folyamatosan. Meg [számít] az eleje is, amikor jöttek be azok a kis jogdíjak, amikor itt-ott felléptünk. Azokat befizették. De vannak ismerősök, akik azt mondták, hogy annak idején lenyelte ezeket rendesen az ORI meg az Interkoncert meg ezek az intézmények, és lehet, hogy az sem számít bele. De ez az, amit szoktak mondani, tudod: hogy a sportoló, aki egyszer elindul az olimpián, az élethosszig kap pénzt. A színészek-művészek, akik végigdolgozzák az életüket, azoknak viszont azt mondják, hogy »hát félre kellett volna tenni annak idején, amikor nagyobb volt a gázsi«”

– fejezte ki megdöbbenését.

Kapcsolódó: Osváth Zsolt minden érintettet kiosztott a bőnyi késelés kapcsán: eddig nem hallott részletekről beszélt odamondós videójában

„Ez azért így elég vicces”

„Hát a nagyobb gázsi annak idején, amikor a Györgyivel kezdtük, kettőezer forint volt fejenként, és utána sem emelkedett olyan túlzottan. A mostani idő az, amikor elképesztő lehetőségek vannak meg gázsik, és tulajdonképpen nekem ár-érték arányban túlemelt valamik. Ha annak alapján állapítanák meg, mint ahogy szokott lenni, amikor valaki nyugdíjba megy, akkor az utolsó hány évet számolják, akkor az azért egy kicsit jobb lenne. De így ez elég vicces.”

-fogalmazta meg véleményét a Pa-Dö-Dő egykori sztárja a magyar nyugdíjrendszer viszontagságairól.

Forrás: nlc.hu