Robert Fico állapota a legutóbbi értesülések szerint stabil a merénylet óta.

Több testőrt is elbocsátottak a Robert Fico elleni merénylet után. Robert Kaliňák védelmi miniszter részletezése szerint a támadó bizonyos „közösségeknek” beszélt a tervéről. Hozzátette, a nyomokat az őrizetbe vétele után eltüntették (valakik – a szerk.) – írta a new.refresher.sk.

Mi történt május 15-én?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke az emberek közé ment a helyi rendezvényen.

Kapcsolódó: Elfogták a Robert Fico elleni merénylet elkövetőjét (+fotó)

A politikust azonnal kórházba szállították, 5 órán át tartó életmentő operáción esett át. A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte.

Peter Pellegrini megválasztott államfő még a múlt héten meglátogatta a kórházban lábadozó Ficót. Elmondása szerint a kormányfő emlékszik az őt ért támadás részleteire. Pénteken érkezett a hír, hogy a szlovák miniszterelnök újabb műtéten esett át. A besztercebányai kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková közölte, hogy az operáció hozzávetőlegesen 2 órán át tartott. Megjegyezte, a beavatkozás a sebgyógyulás felgyorsítása céljából történt.

Vasárnapi értesülések szerint Robert Fico túl van az életveszélyen, ám állapota továbbra is súlyos, felépülése pedig még nagyon sokáig el fog tartani.

Nyomoz a szlovák hatóság a Robert Fico elleni merénylet miatt

A illetékes szervek annak lehetőségét is vizsgálják, hogy talán mégsem egyedül cselekedett a szlovák miniszterelnököt életveszélyesen megsebesítő merénylő – mondta Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter az újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban vasárnap. Részletezése szerint vannak erre utaló jelek, így nyomozócsoportot állítottak fel, amely azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy nem „magányos farkasról” volt szó, mint azt korábban feltételezték.

A legfrissebb értesülések szerint Robert Fico állapota stabil. A politikust továbbra is a besztercebányai Roosevelt kórházban ápolják. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a szlovák miniszterelnök állapota klinikailag javul, a kormányfő már kommunikál a környezetével. Hozzátették, hogy Robert Fico továbbra is náluk lábadozik majd.