Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egyes felmenői Erdélyből származnak. Egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön is elmondott néhány mondatot.

Kapcsolódó: III. Károly király egy dolgot nagyon irigyel a magyaroktól: Szinte rajong érte az uralkodó

Különleges kapcsolat fűzi hazánkhoz

III. Károly brit király ezer szállal kötődik Magyarországhoz. Tegnap megírtunk, hogy a még hercegi rangban szolgáló Károly azonnal a szívébe zárta Sebestyén Márta Kossuth-díjas magyar énekesnőt, amikor az előadóművész a brit királyi család előtt énekelt. Károly királynak pedig ma is él magyar származású rokona, a Romániában élő gróf Kálnoky Tibor, akinél gyakran és szívesen időzik a brit király. Sőt – Károly évekkel ezelőtt megható videóüzenetet is intézett a magyarokhoz.

Kapcsolódó: Hatalmasra duzzadt Károly király vagyona: Jóval túltesz II. Erzsébet királynőén is

Károly király az Egyesült Királyság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóján intézett megható üzenetet népünkhöz:

Az akkor még hercegi rangban szolgáló Károly jókívánságait fejezte ki Áder János akkori államfőnek és a magyar népnek.

Kapcsolódó: Károly király egyre jobban aggódik Harry hercegért: Súlyos árat fizethet felelőtlen viselkedése miatt

„Jó napot kívánok!” – ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét II. Erzsébet fia, aki emlékeztetett rá, hogy a Kárpát-medencén kívül az Egyesült Királyságban él a legnagyobb számú Magyarországon született magyar közösség.

Felidézte továbbá, hogy fővárosunk egyik szimbólumát, a Lánchidat egy angol mérnök tervezte, építését pedig egy skót szakember felügyelte.

Üzenete végén Károly magyarul köszönt el tőlünk: „Köszönöm szíves figyelmüket, és minden jót kívánok a magyar népnek!”

A videót itt tudod megtekinteni:

Forrás: femcafe.hu