A vasárnapi meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, a mentősök mégis nagyon lassan érkeztek a pályára, és a hordággyal is késlekedtek.

Volt dráma bőven

A 68. percben váratlan fordulatot vett a magyar–skót Európa-bajnoki mérkőzés, amikor a magyar játékosok kétségbeesetten integettek a földön fekvő Varga Barnabáshoz segítséget kérve.

A mentősök nagyon lassan érkeztek a helyszínre, a pályarendezők gyorsabbak voltak náluk, ami az alábbi felvételen is jól kivehető.

A hordággyal is késlekedtek, Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya ezért saját maga rohant oda, hogy felgyorsítsa a folyamatot.

Kapcsolódó: Izzott a levegő a focipályán: Varga Barnabás súlyosan megsérült

Szoboszlai a meccs után élesen kritizálta a protokollt:

„Nem értem, hogy működik ez a protokoll, hogy a mentősöknek nem szabad futni vagy a hordágyat nem szabad behozni. Az egész kispadunk tolta be az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít.”

Kapcsolódó: Videóval: Hetekre leáll a gyermekosztály ebben a magyar kórházban

Vargát végül nyakmerevítővel vitték le a pályáról. Ekkor már magánál volt, kórházba szállították, és az állapotát stabilizálták. A focista agyrázkódást szenvedett, illetve több arccsontja eltört.

Kapcsolódó: Figyelmeztettek: Akkora a baj a nyugdíjakkal, hogy ebből a slamasztikából nem mászunk ki

Az eset mindenkit megdöbbentett, amely rávilágított az Eb biztonsági és egészségügyi protokolljainak hiányosságaira.

Forrás:szeretlekmagyarország.hu