Harry herceg és Meghan kislánya, Lilibet 3 éves lett. Egy szakértő megosztotta, miért olyan szomorú, amikor róla és testvéréről, Archie-ról van szó.

A régi képek, a két gyerek születéséről, mintha egy másik világban készültek volna: az újszülött Archie Meghan karjaiban fekszik, mellette áll a büszke apuka, Harry herceg, akit nagyszülei, a néhai II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is elkísértek. Együtt csodálják a kis trónörököst.

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

A régi életükből alig maradt valami

2019 óta azóta sok dolog változott. Először Fülöp herceg halt meg nagyjából egy évvel később, majd egy újabb esztendő elteltével Erzsébet királynő is. Harry és Meghan pedig hirtelen kicsekkolt a királyi családból és Amerikában kezdtek civil életet. Így a királyi udvarból a háttérbe kerültek. Már két gyermekük van, Archie 2019-ben, Lilibet 2021-ben jött a világra. Utóbbi ma, június 4-én épp három éves.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat: Károly király meghívta Harryt és Meghant a Balmoralba, Kamilla már előre retteg a következményektől

A királyi család szakértője most mélységes szomorúsággal beszél Harry herceg két gyermekének életéről:

Phil Dampier, királyi író szerint a királyi családban a születésnapi ünnepségeket jó ideje beárnyékolja a mögöttes szomorúság, aminek a családon belül szakadás az oka. Így Lilibet születésnapja sem kivétel.

Hihetetlen, hogy már három éves, de természetesen ott van ez a szomorúság, ez a bánat, amit a király érez, mert már nem látja az unokáit

– mesélte Damier. A szakértő szerint Károly király „talán csak egyszer” találkozott unokájával, Lilibettel, Archie-val pedig „csak néhányszor” amióta elhagyták Nagy-Britanniát.

„Kaliforniában nőttek fel, Amerika nyugati partján, amerikai akcentussal, és egyszerűen nem látják őket” – így a királyi szakértő. De nem jobb a helyzet Meghan családjában sem. Meghan édesapja, Thomas ugyanis sosem találkozott sem az unokáival, sem a vejével, Harry herceggel.

Kapcsolódó: Irtózatos botrány kerekedett a királyi családban, ezért nincs béke: Kamilla ultimátumot adott Károlynak

Meghan Markle és édesapja között évek óta csend van. 2019-ben kiderült Meghan levelet írt az apjának, amiben arra kérte, ne nyilatkozzon róluk többet a sajtónak. Ezt követően a sajtó szó szerint idézett is a levélből, amit feltehetően az apjától szereztek meg. Így Meghalt elárulta, az ő kapcsolatuk jelenleg menthetetlennek tűnik. De van sokkal nagyobb gond is.
Dampier szerint „lenyűgöző lesz nézni, ahogy ezek a gyerekek felnőnek”, majd hozzátette:

„Amikor egy kicsit idősebbek lesznek, elkezdenek majd kíváncsiskodni: „Hogy kerültünk ebbe a helyzetbe?”, “Hogy lehet, hogy nem látom a nagyszüleimet?, Hogy lehet, hogy semmi közöm a királyi családhoz?” És talán ez lesz a legnehezebb időszak Meghan és Harry számára.” – fakadt ki a szakértő.

Forrás: twn.hu