A brit királyi család nyugalmát az utóbbi hónapokban két szörnyű hír kavarta fel: előbb III. Károlyról, majd a hercegnéről, Katalinról derült ki, hogy rákbetegségben szenved.

Ám betegsége ellenére a bennfentesek szerint Katalin nem veszítette el optimizmusát: a hercegné minden megmaradt erejével arra összpontosít, hogy túllépjen a betegségen, s ebben családja maximális támogatja. A kemoterápia mellékhatásai ugyanakkor sok gyötrelmes pillanatot okoznak Vilmos walesi herceg felesége számára, aki valódi támaszra lelt a trónörökösben, illetve édesanyjában, Carole Middletonban.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat: Károly király meghívta Harryt és Meghant a Balmoralba, Kamilla már előre retteg a következményektől

Édesanyja van vele a nehéz napokban

Katalin édesanyja mostanában rengeteg időt tölt leánya családjával. Köztudott, hogy rákbetegsége miatt Katalin az összes nyilvános szereplését visszamondta. Egy neves eseményen, amit a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából rendeztek is csak férje volt jelen, akit egy 100 éves veterán faggatott felesége állapotáról.

Vilmos herceg megszólalt

„Meg akartam kérdezni, hogy a felesége jobban van-e…” – fordult Vilmoshoz a megemlékezésen a 100 éves Geoffrey Weaving.

„Igen… és nagyon örült volna, ha ő is el tudott volna jönni” – hangzott a walesi herceg válasza.

A herceg azonban elárulta: a második világháború idején Katalin nagymamája Bletchey-ben, a brit hírszerzés kódfejtő központjában szolgált.

Kapcsolódó: A rákos hercegné súlyos üzenetet küldött Harry és Meghan számára

A herceg válasza sokakban reményeket ébreszthet Katalin egészségi állapotát illetően, ugyanakkor továbbra is aggodalomra ad okot, hogy a rajongókat még mindig nem tájékoztatták arról, hogy a királyi család kedvence mikor térhet vissza a rivaldafénybe.

Forrás: femcafe.hu

Kapcsolódó: Irtózatos botrány kerekedett a királyi családban, ezért nincs béke: Kamilla ultimátumot adott Károlynak